Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šatan otvoril v Hriňovej novú hokejovú arénu. Má ich vyrásť ďalších 19

Symbolickú pásku na „hriňovskej“ ľadovej ploche prestrihol prezident SZĽH Miroslav Šatan spolu s primátorom Stanislavom Horníkom.

14.04.2022 18:57
BZ0I9431 kongres šatan szľh Foto:
Miroslav Šatan na kongrese SZĽH v marci 2022.
debata

Nová multifunkčná ľadová plocha s prekrytím má rozmery 40 × 20 metrov a nachádza sa v priestoroch športového areálu na Lúčnej ulici v Hriňovej.

Financovaná je z dotácie zo štátneho rozpočtu, zo zdrojov Slovenského zväzu ľadového hokeja aj z mestských zdrojov.

„Tešíme sa, že po rokoch od vytvorenia projektu, sa zrealizovala prvá hala v Hriňovej. Deti sa tu budú môcť učiť korčuľovať. Hriňová už má jedného slávneho hokejistu, Mareka Ďalogu. Verím, že práve tento štadión prispeje k tomu, že takých chlapcov bude viac,“ citoval Šatana portál hockeyslovakia.sk.

Súčasťou dodávky k multifunkčnej ploche od SZĽH je zdroj chladu umiestnenom v samostatnom kontajneri, rolba, kontajner pre garážovanie rolby, osvetlenie multifunkčnej plochy, sada hokejových bránok a sada mantinelov na ohraničenie ihriska.

Úmyslom SZĽH je inštalovať multifunkčné plochy pri základných školách v mestách, kde nie je žiadna ľadová plocha.

BZ0I9431 kongres šatan szľh Čítajte viac Partizánčina na kongrese. Kluby zarezali mládež, hnevá sa Šatan

Na každú plochu zväz pripravil sady pomôcok a vybavenia pre kurz základného korčuľovania, ktorý bude fungovať pod názvom Centrum športu pri základnej škole.

SZĽH chce touto cestou priblížiť ľadové plochy deťom, aby vo svojich korčuliarskych a hokejových začiatkoch nemuseli za ľadom cestovať, čím prirodzene rozširuje hráčsku základňu.

V lete budú plochy pokryté multifunkčným povrchom, na ktorom je možné prevádzkovať viacero ďalších športov potrebných pre všeobecný pohybový rozvoj detí.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Šatan #SZĽH