Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najlepším hokejistom je premiérovo Černák. V bránke kraľuje Konrád

Prvýkrát v živote. Po ďalšej skvelej sezóne. Hokejistom roka 2021 sa stal obranca Tampy Bay Erik Černák. O jeho triumfe nebolo žiadnych pochýb - 24-ročný Košičan získal druhýkrát v rade Stanleyho pohár.

28.12.2021 16:14
Erik Černák Foto:
Erik Černák.
debata

V najlepšom klube uplynulých rokov patrí medzi opory. Jeho prínos pre tím oceňujú tréneri, spoluhráči aj hokejoví experti.

Černák je za poslednú dekádu azda najväčším slovenským talentom, ktorý sa výrazne presadil na svetovej scéne. V sedemnástich rokoch odišiel za more a po pár sezónach v nižších súťažiach sa etabloval v najlepšej lige na svete.

SR Hokej NHL Černák Košice Stanleyho pohár Čítajte viac NHL vypúšťa krakena. Siahne Černák na zlatý hetrik?

V predošlom ročníku si v 46 stretnutiach základnej časti pripísal osemnásť kanadských bodov, ďalších desať pridal v play off.

Okrem hlavnej ceny získal aj titul pre najlepšieho obrancu. Mal byť najväčšou hokejovou hviezdou Slovákov na olympiáde v Pekingu, napokon sa na nej hráči z NHL nezúčastnia.

Najlepším slovenským brankárom je Branislav Konrád. Tridsaťštyriročný gólman získal toto ocenenie prvýkrát v kariére.

Skúsený reprezentant patrí medzi najlepších hráčov na svojom poste v českej extralige a je aj ťahúňom reprezentácie. Aj vďaka jeho výkonom sa zverenci Craiga Ramsayho prebojovali na ZOH.

SR Košice MS2019 Hokej A Nemecko Slovensko Tatar Čítajte viac Potvrdené, olympiáda bude bez hráčov NHL. Šatan: Šanca pre ďalších

Cena pre top útočníka patrí Petrovi Cehlárikovi. V minulej sezóne žiaril v drese švédskeho Leksandu, na jej konci potiahol Slovensko do štvrťfinále majstrovstiev sveta. O pár dní na to ho vyhlásili za najlepšieho útočníka turnaja. Výkonmi si vypýtal zmluvu v KHL. V Omsku strelil už štrnásť gólov.

Najlepším hráčom do 20 rokov sa stal stále iba 17-ročný obranca Nitry Šimon Nemec. Aktuálne bojuje na MS do 20 rokov a patrí medzi lídrov reprezentácie, v lete by sa oňho mali pobiť kluby NHL. Experti ho pasujú medzi najžiadanejších hráčov v budúcoročnom drafte.

Špeciálne ocenenie získal čerstvý člen Hokejovej siene slávy v Toronte Marián Hossa, bývalý reprezentant a trojnásobný víťaz Stanleyho pohára v drese Chicaga dostal cenu SZĽH za dlhoročnú vzornú reprezentáciu a šírenie dobrého mena slovenského hokeja v zahraničí.

VÝSLEDKY ANKETY HOKEJISTA ROKA 2021

Hokejista roka: Erik Černák
Najlepší brankár (Cena Vladimíra Dzurillu): Branislav Konrád
Najlepší obranca (Cena Róberta Švehlu): Erik Černák
Najlepší útočník (Cena Jozefa Golonku): Peter Cehlárik
Najlepšia hokejistka: Nicol Lucák-Čupková
Najlepší tréner (Cena Ladislava Horského): Peter Oremus
Najlepší rozhodca (Cena Juraja Okoličányho): Peter Stano
Najlepší hráč do 20 rokov (Cena Pavla Demitru): Šimon Nemec
All Star extraligy 2020/2021: Robin Rahm (HKm Zvolen) – Carl Ackered (HK Dukla Trenčín), Adam Drgoň – Marcel Haščák, Dávid Skokan (všetci HK Poprad), Radovan Bondra (HKm Zvolen)
**All Star SHL 2020/2021:
Marcel Melicherčík – Štefan Fabián (obaja HK Spišská Nová Ves), Henrich Jaborník – Patrik Koyš (obaja Vlci Žilina), Róbert Varga (HC Topoľčany), Jaroslav Markovič (Vlci Žilina)

debata chyba
Viac na túto tému: #Erik Černák #Hokejista roka 2021