Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bielorusi sa nesmiali. Minsku zahrali Fíni hymnu súostrovia Palau

Vianočný trapas pobavil hokejových fanúšikov po celom svete. Namiesto bieloruskej hymny zahrali hokejistom Dynama Minsk pred stretnutím Kontinentálnej ligy na ľade Jokeritu Helsinki hymnu tichomorského súostrovia Palau.

24.12.2021 07:10
Dynamo Minsk Foto:
Dynamo Minsk.
debata (50)

Po sťažnostiach hostí sa fínsky klub ospravedlnil s tým, že išlo o technické nedopatrenie. Zástupcovia KHL uviedli, že si diskdžokej v Hartwall Arene obe hymny pomýlil. Jokerit dostal od vedenia súťaže pokutu.

"To, čo sa stalo pred zápasom, je podľa nás neúcta k hráčom nášho tímu, k Dynamu Minsk ako klubu aj k celej krajine. Som presvedčený, že náš klub si takýto prístup nezaslúži a tieto udalosti sú v športových súťažiach absolútne neprijateľné.

Som si istý , Že KHL ten incident len tak neprejde," uviedol generálny riaditeľ bieloruského celku Sergej Suško po stredajšom zápase, v ktorom Jokerit aj vďaka gólu českého obrancu Davida Skleničky zvíťazil 2:1 v predĺžení.

Napokon sa k tejto udalosti vyjadril aj domáci fínsky klub. „Pred zápasom medzi Jokeritom a Dynamom Minsk zaznela namiesto štátnej hymny Bieloruska nesprávna hymna. Spôsobila to ľudská chyba. Jokerit túto udalosť hlboko ľutuje a tímu Dynama sa hlboko ospravedlňuje.“

SR U18 hokej Čítajte viac Program Slovákov na MS do 20 rokov. Kedy a proti komu nastúpia?
Kontroverzné retrodresy Rusov na turnaji v Moskve Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Ruský brankár Ivan Fedotov v retrodrese v...
50 debata chyba
Viac na túto tému: #Dynamo Minsk #Jokerit Helsinki