Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nitra napokon uvoľnila Nemca so Sýkorom pre potreby dvadsiatky

Hokejový klub HK Nitra napokon uvoľnil dvojicu Šimon Nemec a Adam Sýkora pre potreby reprezentačného tímu do 20 rokov.

12.12.2021 15:12
Šimon Nemec Foto: ,
Šimon Nemec v drese Nitry.
debata

Obaja hráči sa v nedeľu popoludní zapojili do prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie na juniorský šampionát v Kanade.

Nitrania najskôr svojich hráčov neuvoľnili, vedenie Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) vyhlásilo, že extraligový tím porušil pravidlá a platné Stanovy v súvislosti s uvoľňovaním hráčov pre povinnosti štátnej reprezentácie. Konkrétne bod 4.1.2 Stanov, v ktorom sa píše:

„Klub, za ktorý hokejista-reprezentant pravidelne nastupuje, ho uvoľní v rozsahu, v akom potrebuje jeho služby štátna reprezentácia.“ Zväz zároveň verejne požiadal vedenie HK Nitra, aby hráčov uvoľnilo pre potreby juniorskej reprezentácie čo najskôr a nerobilo z nich rukojemníkov tejto situácie.

Šimon Nemec Čítajte viac Vyhrotený spor o Nemca. Dvadsiatka ho chce v kempe, Nitra v klube

Nitriana reagovali vyhlásením v nedeľu popoludní. Píše sa v ňom, že nie je pravda, že si robí z hráčov rukojemníkov, zväz bol o postoji HK Nitra dopredu informovaný a samotní hokejisti prejavili záujem odohrať nedeľňajší zápas TIPOS Extraligy so Slovanom Bratislava. SZĽH však upozornil klub, že ak hráči do stretnutia nastúpia, podľa bodu 3.5.5 Súťažného poriadku SZĽH bude ich štart klasifikovaný ako neoprávnený.

Popoludní web hockeyslovakia.sk informoval, že uvoľnením hráčov považuje SZĽH záležitosť za uzavretú.

Kto sú najlepší európski útočníci všetkých čias? Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Jevgenij Malkin v 13 sezónach zaznamenal 392...
debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #Šimon Nemec