Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pašek mal energiu za troch a zrazu tu nie je. Nedokážem to pochopiť

Hokejovým Slovenskom minulý týždeň otriasli dve veľmi smutné správy.

12.11.2021 09:46
SR Bratislava šport hokej TEL 14. kolo Slovan... Foto: ,
Fanúšikovia zapaľujú sviečky na pamiatku Dušana Pašeka a Borisa Sádeckého pred zápasom Slovan - Zvolen pri Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.
debata

V stredu zomrel hokejista Boris Sádecký po tom, ako päť dní predtým skolaboval na ľade. V piatok si na život siahol Dušan Pašek ml., generálny riaditeľ klubu.

Hokejový klub Bratislava Capitals sa po rozhodnutí jeho majiteľa Iva Jurkoviča rozhodol nepokračovať v súťaži. Hráči si hľadajú nové angažmán. K udalostiam uplynulých dní sa však v rozhovore pre český portál isport.cz vrátil Peter Draisaitl, kouč bratislavského tí­mu.

Spomienka na Dušana Pašeka a Borisa Sádeckého Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Minúta ticha na pamiatku Dušana Pašeka ml. a...

O príčinách smrti v oboch prípadoch odmietol špekulovať. Je však zrejmé, že aj Sádeckého i Pašeka mal veľmi rád.

„Na to sa bohužiaľ nedá nič povedať. To sa skrátka nedá komentovať. Celú dobu nad tým premýšľam a jednoducho neviem. Je to niečo tak nepochopiteľné. Dušan bol mladý človek, mal energiu za troch, makal od rána do večera, bola s ním sranda. A zrazu nie je. To sú veci, ktoré nie som schopný pochopiť. O príčinách samovraždy nechcem špekulovať, nič mi ani nenapadá. Nehnevajte sa,“ uviedol skúsený kouč.

Rovnako ho zasiahla aj smrť Sádeckého.

Boris Sádecký Čítajte viac Sádecký mal v rukách kód 38. Jeho dva góly tu zostanú

„Famózny a skromný chlapec, s ktorým bola zakaždým sranda, nikdy som ho nevidel naštvaného alebo urazeného. Bol jedným z našich najlepších a najdôležitejších hráčov. V posledných týždňoch hral všetky situácie, vrátane presiloviek a oslabení. Bol kľúčovým a nenahraditeľným článkom kabíny ako hráč aj človek. Že už ho pri sebe nemáme, je zároveň aj zásadný dôvod, prečo v sezóne nepokračujeme,“ do­dal.

Otec slávneho hráča zámorskej NHL tvrdí, že bratislavské udalosti zasiahli aj jeho syna.

Dušan Pašek Čítajte viac Madrid - Stupava - Turín. Tréner, daj mi kľúčik, idem si zakopať

„Na rovinu hovorím, že na Leona tie udalosti veľmi doľahli, vyložene s ním otriasli. Z telefónneho hovoru to šlo jasne spoznať,“ povedal na záver.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Draisaitl #Bratislava Capitals