Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vráti sa ešte do zámoria? Daňo sa upísal českému majstrovi

Slovenský útočník Marko Daňo sa stal novou posilou klubu Oceláři Třinec. S českým majstrom podpísal dvojmesačnú zmluvu s opciou do konca sezóny.

06.09.2021 12:32
SR Michalovce MS2019 Slovensko Nórsko daňo Foto: ,
Marko Daňo v drese Slovenska.
debata

Daňo strávil uplynulých šesť rokov v zámorí, v NHL odohral v dresoch Winnipegu a Columbusu dokopy 141 zápasov.

"Prišli sme pred sezónou o hráčov, ktorí v tíme plnili kľúčové úlohy. Avizovali sme, že ešte jednu posilu zháňame. A veríme, že sme nesiahli vedľa. Marko je kvalitný útočník. Očakávame od neho bodový prísun.

Je veľmi silný na puku, chodí do bránky a vyhráva osobné súboje. Je to veľmi silový korčuliar," povedal pre klubový web tréner Václav Varaďa.

Ilustračná snímka Čítajte viac Do Pekingu zrejme pustia len zaočkovaných hráčov. Fasel: Čaká nás veľa práce

Dvadsaťšesťročný Daňo si tak oblečie dres tímu, v ktorom niekoľko rokov pôsobil jeho otec Jozef.

„Je krásne podpísať zmluvu v klube, ktorého história je s mojím otcom tak spätá. S vedením sme boli v kontakte celé leto, ale ja som mal ako prioritu stále angažmán v zahraničí, najlepšie v zámorí. Teraz som rád, že sme to dotiahli a môžem byť súčasťou tímu s výbornou históriou,“ uviedol Daňo, ktorý si už stihol s tímom aj zatrénovať:

„Bolo to rýchle, tempo dobré, na prvý tréning fajn. Som rád, že som práve v Třinci. Bol som ešte malý chlapec, ale mám doma fotku s otcom, Braňom Jánošom a Ľubom Sekerášom. Myslím, že stará hala v Třinci bola miesto, kde som si ako malý chlapec prvýkrát obul korčule. Je krásne sa vrátiť.“

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Marko Daňo #Oceláři Třinec