Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keby som neuhol, mohol som byť na vozíčku. Pozrite si tvrdý zákrok na Jágra

V českom hokeji je necelý týždeň pred začiatkom extraligy horúcou témou tvrdý zákrok na hrajúcu legendu, majiteľa klubu z Kladna Jaromíra Jágra.

04.09.2021 13:13
Jaromír Jágr Foto: ,
Jaromír Jágr.
debata (1)

V tretej tretine utorňajšieho prípravného zápasu proti Slavii Praha za veteránom nakorčuľovali Jindřich Barák s Davidom Šteinerom narazil ho na mantinel.

Dostali dvojminútové tresty, päť plus do konca zápasu udelili rozhodcovia Kanaďanovi Jakeovi Dotchinovi, ktorý Jágra pomstil.

Ten zostal otrasene ležať na ľade a keď sa postavil, zamieril do šatne.

Zdeno Chára, Jaromír Jágr Čítajte viac Pocta z Česka: Ak by sa Chára nenarodil, v NHL by som mal aj 2000 bodov

Vo štvrtok prezradil, že štart extraligy (Kladno hrá v piatok proti Vítkoviciam) zrejme nestihne.

„Zatiaľ to tak nevyzerá, ale všetko sa môže zmeniť. Nie som na tom dobre,“ priznal pre Sport.cz pred vyšetreniami.

Štyridsaťdeväťroč­ného útočníka trápi hlava a rameno. Zákrok si pozrel na videu a pre spomínaný zdroj ho opísal zo svojho pohľadu.

"Mal som súboj jeden na jedného a druhý hráč do mňa zozadu strčil. Bol som tak blízko k mantinelu, že už som pred seba ani nestihol dať ruky.

Mal som šťastie, že som uhol hlavou. Keby som ňou neuhol, možno by som bol teraz na vozíčku. Takto si to odnieslo rameno," povzdychol.

Po zákroku bol „vypnutý a niektoré veci si veľmi nepamätá.“ Podľa neho chýba medzi hráčmi v českom hokeji úcta.

Jaromír Jágr Čítajte viac Jágr robí zo seba blázna. Keby som prestal, klub skončí

"Hráči si musia uvedomiť, že môže dôjsť k nebezpečným situáciám, ako sa to stalo teraz mne. Keď je hráč čelom k mantinelu a kúsok od neho, nemôžeš doňho (zozadu) strčiť. To je hrozne nebezpečné.

Keď som bol mladý, zažil som aj smrť Čajku v Zlíne, kvôli tomu sa zmenili pravidlá. Je to hrozne ťažké – na jednej strane musíš niekoho brániť, ale keď ide hráč k mantinelu, proste doňho nemôžeš strčiť.

To je také nepísané pravidlo. Pretože to raz môže veľmi zle dopadnúť. A je úplne jedno, že som v tom teraz bol práve ja. Tieto situácie by sa mali stávať čo najmenej," vyhlásil Jágr.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr