Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Katastrofálny začiatok. Slovan prehral aj druhý zápas Ligy majstrov

Hokejisti HC Slovan Bratislava prehrali aj vo svojom druhom zápase v F-skupine Ligy majstrov, keď na ľade švajčiarskeho klubu Fribourg-Gotterón podľahli 2:5.

29.08.2021 20:26
Michal Sersen Foto: ,
Michal Sersen.
debata

„Belasí“ nezachytili úvod zápasu, keď po 14 minútach prehrávali už 0:3. Gólmi Michala Sersena a Tomáša Ziga v 2. tretine skorigovali stav, ale vyrovnať nedokázali. Po dvoch zápasoch sú bez bodu na poslednom 4. mieste skupiny.

Zverenci Róberta Dömeho nastúpia na ďalší zápas v Lige majstrov vo štvrtok 2. septembra na domácom ľade proti švédskemu tímu Leksand IF.

HC Fribourg-Gotterón – HC Slovan Bratislava 5:2 (3:0, 1:2, 1:0)
Góly: 5. Mottet (Desharnais, Gunderson), 10. Marchon, 14. Schmid (Herren), 29. Desharnais (Mottet, Sprunger), 60. Gunderson (Sutter) – 28. Sersen (Yogan), 33. Zigo (Takáč, Gachulinec). Rozhodovali: Lemelin (USA), Hürlimann – Steenstra, Stalder (všetci Švajč.), vylúčení: 4:4 na 2. min., presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 3052 divákov. Zmeny: 14. Gudlevskis (Slov.) namiesto Hlavaja
HC Fribourg-Gotterón: Hughes – Gunderson, Sutter, Diaz, Furrer, Kamerzin, Dufner, Marchon, Jecker – Brodin, Desharnais, Mottet – Sprunger, Bykov, DiDomenico – Herren, Walser, Schmid – Rossi, Bougro, Jörg
HC Slovan Bratislava: Hlavaj (14. Gudlevskis) – MacKenzie, Maier, Gachulinec, Golian, Štajnoch, Valach, Sersen, Beňo – Gašpar, Takáč, Jääskeläinen – Fominych, Rapuzzi, Yogan – Zigo, Kytnár, Matoušek – Urbánek, Bezák, Sukeľ

V bránke Slovana nastúpil od úvodu Samuel Hlavaj, no vydržal v nej iba 14 minút. Domáci tím v 5. minúte využil presilovku, keď Mottet využil odrazený puk a potrestal vylúčenie MacKenzieho – 1:0.

Slovensko - Bielorusko Čítajte viac Hokejisti idú na olympiádu! Zdolali Bielorusov, ktorým praskli nervy

Hráči Fribourgu boli v prvej tretine ofenzívne aktívnejší, súpera priestrieľali 21:6 a druhý gól pridali v 10. minúte, keď Hlavaj nestačil na teč Marchona – 2:0. O štyri minúty sa domáci dostali do prečíslenia, v ktorom Schmid prekonal Hlavaja – 3:0.

Hostia po prvej tretine dvihli hlavy, vyrovnali hru a do zápasu sa vrátili nielen herne, ale aj gólovo. V 28. minúte sa presnou strelou od modrej čiary prezentoval Sersen (3:1).

Následne však fauloval Beňo, ktorého pobyt na trestnej lavici ukončil už po 12 sekundách Desharnais, ktorý zakončil efektnú kombináciu – 4:2. V 33. minúte využili presilovku aj „belasí,“ keď Takáčovu strieľanú prihrávku zužitkoval Zigo – 4:2.

Zdeno Chára Čítajte viac Pálffy bol génius. Chára sa z veľkého stromu vypracoval na superlídra

V 42. minúte nezvýšil náskok domácich Schmid, ktorý v úniku neprekonal Gudlevskisa. Tretia časť priniesla vyrovnané dianie so snahou Slovana o kontaktný gól.

Hráči Fribourgu však umne bránili, nepúšťali súperových hráčov do výhodných streleckých pozícií a vyhli sa aj oslabeniam. Hostia skúsili v závere aj hru bez brankára, no v nej Gunderson strelou z obranného pásma uzavrel na 5:2.

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #HC Slovan Bratislava #Fribourg-Gottéron