Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Calderova trofej opäť bez víťaza. Viacerým Slovákom sa uvoľní cesta na MS

V nižšej zámorskej hokejovej súťaži AHL sa z dôvodu pandemických opatrení v tejto sezóne nebude hrať play off.

30.04.2021 11:29
SR Michalovce MS2019 Slovensko lantoši Foto: ,
Róbert Lantoši na archívnej snímke v reprezentačnom drese.
debata

Inými slovami prestížny Calderov pohár rovnako ako vlani nebude mať víťaza. Vedenie súťaže však jednotlivým divíziám poskytlo možnosť zahrať si záverečný turnaj medzi sebou o šampióna divízie.

Túto možnosť využila z piatich divízií iba Pacifická. Šampión tejto divízie získa Trofej Johna Chicka, ktorá sa odovzdáva od sezóny 1961/1962. Informoval o tom prezident a výkonný riaditeľ AHL Scott Howson.

Craig Ramsay Čítajte viac Slováci pokračujú s novými hráčmi. Prišli však o dôležitého člena tímu

"Aj keď sme sklamaní, že tento rok neodovzdáme Calderov pohár, sme vďační za to, že sme mohli poskytnúť bezpečné a konkurenčné prostredie pre viac ako 1 000 hráčov, aby mohli hrať hokej a pokračovať vo svojom rozvoji.

Ďakujeme trénerom aj všetkým zdravotníckym pracovníkom za ich obetavú prácu v prospech ochrany zdravia hráčov aj zamestnancov našej ligy," vyhlásil Scott Howson na webe AHL.

Trofeje pre víťazov ostatných štyroch divízii získajú tímy s najväčším počtom bodov počas základnej časti sezóny.

Tá sa skončí 20. mája, čiže jeden deň pred začiatkom majstrovstiev sveta v hokeji v lotyšskej Rige (21. 5. – 6. 6.).

Viacerí slovenskí hráči účinkujúci v AHL by teda mohli byť k dispozícii trénerovi Craigovi Ramsaymu za predpokladu, že budú zdraví, budú mať chuť a nebudú ich potrebovať ich kmeňové tímy v play off NHL.

Gachulinec Čítajte viac Detvanec, ktorého chváli Šatan: Nie je hanba učiť sa od mladších

Na MS do Lotyšska môžu tréneri účastníckych krajín tento rok vziať výnimočne až 28 hokejistov a tri-štyri mená z AHL by sa tam určite uplatnili.

Ide najmä o produktívneho centra Stockton Heat Adama Ružičku (21 bodov v 28 zápasoch), rýchleho krídelníka Binghamton Devils Mariána Studeniča, ktorý si už v tejto sezóne odkrútil premiéru v NHL, alebo ďalšieho šikovného útočníka Róberta Lantošiho z tímu Providence Bruins.

„Keď budem zdravý a všetko okolo bude v poriadku, chcel by som ísť na majstrovstvá sveta,“ povedal Studenič pre denník Šport.

debata chyba
Viac na túto tému: #AHL #Róbert Lantoši #MS 2021 v hokeji