Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zablokuje viac striel ako kedysi jeho otec. Dávid Bondra sa v Česku uviedol gólom

Počas niekoľkých týždňov skúša šťastie v Komete Brno už druhý hráč, ktorý predčasne skončil v čínskom tíme KHL Červená hviezda Kchun-lun.

27.12.2020 19:16
Dávid Bondra Foto: ,
Dávid Bondra.
debata

Po Kanaďanovi Brandonovi DeFaziovi prišiel pod Špilberk slovenský útočník Dávid Bondra. A hneď v premiére strelil gól do siete Českých Budějovíc a prispel tak k výprasku nováčika 4:10.

Syn slávneho otca Petra Bondru verí, že svoju šancu v českej najvyššej súťaže využije čo najlepšie.

„Dúfam, že otec videl zápas. Vždy sa pozerá ako hrám a potom mi povie, čo sa mu páčilo a čo nie. Verím, že bude mať radosť z víťazstva aj môjho streleného gólu,“ uviedol Dávid Bondra pre české médiá, citoval ho aj portál iDnes.cz.

Bondra po prílete z USA strávil vianočné sviatky sám v Brne a s blízkymi bol v spojení cez internet. Vynechal dokonca aj návštevu Popradu, kde pred pár rokmi úspešne pôsobil.

Nechcel riskovať karanténu, keď by musel prekročiť slovensko-české hranice. Posledné dva roky strávil 28-ročný krídelník v Kchun-lune, ale už cítil, že potrebuje zmenu. Jeho pozícia v tíme sa postupne oslabovala.

„Tento rok sme pre koronavírus odohrali v Mytišči, aj preto bol v tíme tlak na to, aby hralo čo najviac Rusov. Vážim si šancu aj jeden a pol roka, ktoré som strávil v Kchun-lune. Teraz som však už potreboval zmenu,“ vysvetlil Bondra.

A šancu na zmenu vidí v brnianskom angažmáne. Štefanský súboj proti Českým Budějoviciam bol jeho prvý po takmer mesiaci. Predtým naposledy nastúpil na súťažný zápas v KHL 29. novembra proti Omsku.

V Brne si predbežne našiel miesto v treťom útoku, tréneri s ním rátajú najmä na defenzívnu robotu aj počas oslabení.

„Vedeli sme o ňom, že je dobrý korčuliar. Na to sme ho brali a to aj potvrdil. Vie hrať aj solídne dopredu, čiže s ním nerátame len do defenzívy,“ uviedol tréner Jan Zachrla.

Porovnania s otcom Petrom, ktorý v NHL odohral 1161 zápasov a strelil v nich 583 gólov, a bol rýchlik na korčuliach, David veľmi nemá v láske.

„Peter Bondra bol väčší strelec ako je jeho syn. Na druhej strane Dávid je väčší bojovník a hráč vhodný na oslabenia. V nich je schopný zablokovať viac striel ako kedysi jeho otec,“ myslí si tréner Zachrla.

Najrýchlejší korčuliari v histórii NHL Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
5. Peter Bondra, 10 gólov - 13 asistencii - 23...

„Samozrejme, otec ma naučil z hokeja všetko, ale on mal iný talent. Vedel streliť gól a bol veľmi rýchly. Ja idem svojou cestou,“ pousmial sa Dávid Bondra.

Celkovo k atmosfére a na spoluhráčov v novom tíme mal po triumfe 10:4 len slová chvály.

„Máme veľmi dobrých hráčov na presilovky. Sledoval som ich a bolo to veľmi pekné. V mužstve je potrebná agresivita, tvorcovia hry a celkovo komplexnosť. Samozrejme, aj dobrí brankári. Verím, že to bola dobrá voľba, že som sem prišiel,“ uzavrel Dávid Bondra aj na webe iDnes.cz.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kometa Brno #Dávid Bondra