Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéf svetového hokeja mal ísť za Lukašenkom. Nakoniec nikam neletel

Prezident Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) René Fasel i generálny sekretár Horst Lichtner mali pozitívne testy na koronavírus.

08.12.2020 12:08
ČR SR Třinec hokej MS20 A-sk. Slovensko Fínsko Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Museli tak zrušiť plánované stretnutie s bieloruským prezidentom Alexandrom Lukašenkom, s ktorým mali rokovať o usporiadaní budúcoročných majstrovstiev sveta v krajine.

„Minulý týždeň IIHF požiadala a dostala možnosť stretnutia s prezidentom Lukašenkom, aby prerokovala mnohé problémy v súvislosti s majstrovstvami sveta 2021, ktoré sa majú konať v bieloruskom Minsku a lotyšskej Rige. Spoločne s generálnym sekretárom Lichtnerom sme dnes plánovali cestovať do Minsku, aby sme diskutovali o bezpečnostných otázkach, ktoré majú vplyv na prípravu turnaja, o obvineniach prezidenta Bieloruského hokejového zväzu Dmitriho Baskova, o súčasnej situácii s ochorením COVID-19 v krajine a aké kroky sa robia na zabezpečenie toho, aby sa turnaj mohol konať bezpečne a v spolupráci s Lotyšskom. Avšak počas testovania pred odletom sme boli informovaní, že sme mali obaja pozitívne testy na COVID-19,“ napísal Fasel na oficiálnej stránke IIHF.

Najlepší hokejisti klubov NHL Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Arizona Coyotes - Shane Doan.

Prezident ďalej uviedol, že spolu s Lichtnerom sú na desať dní v domácej izolácii a keďže kancelária federácie pracuje diaľkovo, neočakáva ďalšie pozitívne prípady medzi zamestnancami. Stretnutie s bieloruským prezidentom odložili na neurčito ako aj plánovanú piatkovú videokonferenciu s národnými asociáciami.

Organizácia budúcoročných MS je ohrozená odkedy sa Bielorusko zmieta v nepokojoch po vyhlásení výsledkov augustových prezidentských volieb, po ktorých sa v krajine spustili masívne protesty proti Lukašenkovmu režimu. Ten použil proti protestujúcim tvrdé opatrenia. Lotyšsko, ako druhá hostiteľská krajina, sa od sporných volieb verejne dištancuje od spolupráce s Bieloruskom.

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) v pondelok vylúčil bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenko zo všetkých olympijských aktivít vrátane budúcoročných hier v Tokiu.

debata chyba
Viac na túto tému: #René Fasel #Alexandr Lukašenko