Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Postaral sa o škandál, v debute vygumoval Fínov. Je splachovací, vraví kouč

Výrokmi o tom, že COVID-19 je divadlom a vymysleli ho médiá, si poriadne zavaril. Napríklad kapitán českého hokejového tímu z MS 2010 Tomáš Rolinek žiadal jeho vylúčenie z tímu.

08.11.2020 06:39
Dominik Hrachovina Foto: ,
Dominik Hrachovina zasahuje pred Fínom Jerrym Turkulainenom.
debata

Brankára Dominika Hrachovinu to nerozhodilo, ustál tlak a výrazne prispel k druhému víťazstvu reprezentácie spoza rieky Morava na Karjala Cupe.

Aj vďaka jeho 24 zákrokom zdolala v sobotu v Helsinkách domácich Fínov 2:0. V nedeľu si Česi zahrajú o prvé miesto s Ruskom.

Išlo o Hrachovinovu premiéru v národnom drese. Podľa iSport.cz po čistom konte na rozhovor neprišiel, respektíve skôr nedostal povolenie doraziť. Jeho výkon na stránke vychválili a oznámkovali ho jednotkou.

„S lapačkou a vyrážačkou predviedol parádne číslo. Bol v bránke správne agresívny, ako brankár menšej postavy musí byť, skvele sa hýbal,“ píše web.

Tréner Filip Pešán s tým súhlasí.

"Chytal výborne. Nebol som nervózny, že ide do bránky, ani prekvapený, ako to zvládol. Dominik je v úvodzovkách splachovací, čo môže byť pre pozíciu brankára len dobré.

Odvtedy, čo sa tak nešťastne vyjadril, nepadlo na túto tému už ani jedno slovo. Dominik sa naplno venoval príprave na zápas," uviedol kouč.

Predstavitelia národného tímu vydali ospravedlnenie a vec vyriešili s gólmanom interne.

Uvažovali nad jeho vyškrtnutím z nominácie? "Keby porušil pravidlá dané tímom, ktoré sú neprekročiteľné, tak by sme takto jednoznačne uvažovali.

Ale Dominik sa vyjadril k veci, aj keď nešťastne a možno to aj sám trochu ľutoval. Ospravedlnili sme sa a nebol dôvod špekulovať, či to bude mať vplyv na jeho nasadenie do zápasu, alebo nie," odpovedal Pešán.

Česi nadviazali na dobrý výkon proti Švédom (3:1).

Proti rovnako nezdolanej ruskej omladine postavia kompletnú desaťčlennú skupinu hráčov dvadsiatky, v bránke bude junior Lukáš Pařík.

„Verím, že starší hráči, ktorí zostanú v zostave aj na Rusov a odohrajú tak tretí ťažký zápas počas štyroch dní, v tom našich mladíkov len tak nenechajú a zvládneme aj tento tretí krok na turnaji,“ cituje Pešána Sport.cz.

debata chyba
Viac na túto tému: #Karjala Cup #Českí hokejisti #fínski hokejisti #Dominik Hrachovina