Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pandémiu nazval divadlom. V repre musí skončiť, znie z Česka

Má nesporný talent, ale svojimi vyjadreniami vyvoláva kontroverzie. Po krajne pravicových a protiimigrantských myšlienkach sa český hokejový brankár Dominik Hrachovina vyjadril aj na tému pandémia koronavírusu.

05.11.2020 10:22
Astana Hracovina KHL Foto: ,
Dominik Hrachovina v bránke Barysu Astana v zápase KHL na ľade Slovana Bratislava.
debata (35)

Áno, tušíte správne – jeho slová opäť spustili vlnu reakcií.

"Šírenie koronavírusu? Každý deň sa o tom hovorí, o tom divadle, ktoré ste vymysleli vy, médiá!

Vo Fínsku je ale našťastie situácia normálna. Chvalabohu, že nie som v Českej republike a nemusím riešiť, čo sa tam deje," povedal Hrachovina po tréningu národného tímu v Helsinkách.

Šikovný brankár už vo veku 16 rokov odišiel do Fínska. Pôsobil tam sedem sezón.

Potom si odskočil na jeden rok do Astany, minulú sezónu strávil v Ambrì-Piotta a Liberci, aby sa pred aktuálnym ročníkom do fínskej Tappary Tampere vrátil.

Zväz sa dištancoval

Českí hokejisti sa od štvrtka predstavia na turnaji Euro Hockey Tour v Helsinkách. Dnes hrajú so Švédskom, v sobotu s Fínskom a v nedeľu s Ruskom.

Hrachovina by mal odchytať minimálne jeden z týchto zápasov. Po jeho vyjadreniach to však nie je isté. Vedenie národného tímu vyhlásilo, že sa s jeho názormi nestotožňuje.

"Česká hokejová reprezentácia sa dištancuje od výroku brankára Dominika Hrachovinu. Rešpektujeme právo každého človeka na slobodu prejavu, v tomto prípade však s jeho výrokmi zásadne nesúhlasíme a naše názory sú diametrálne odlišné.

Uvedomujeme si riziká a vážnosť súčasnej situácie ohľadom pandémie, rovnako tak plne rešpektujeme a podporujeme kroky, ktoré majú šíreniu nákazy zabrániť," píše sa vo vyhlásení Českej hokejovej federácie.

Hrachovina: Mám svoje názory

V podobnom duchu sa vyjadril aj reprezentačný kouč Filip Pešán.

"S názorom Dominika Hrachovinu jednoznačne nesúhlasím. Hokejová reprezentácia i mnoho klubov realizovali veľký počet aktivít na pomoc v boji proti koronavírusu, napríklad pre tých, ktorí mu vzdorujú v prvej línii (výroba rúšok, ochranných štítov, rozváženie obedov či darovanie krvnej plazmy).

Celá záležitosť bude vyriešená interne. Za celý tím sa týmto spôsobom všetkým ospravedlňujem, zvlášť tým, ktorých sa jeho vyjadrenia dotkli," vyhlásil Pešán.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#otsootsorotta #paidatonupeat #vanhamestari

Príspevok, ktorý zdieľa Dominik Hrachovina (@hrachovinadominik),

Hrachovina reagoval stroho: „Mám svoje názory. Mrzí ma spôsob, akým som ich vyjadril. Najmä vo chvíli, keď sa všetci sústredíme na to, aby sme turnaj vyhrali“.

Veľkohubého gólmana si vzali na paškál aj českí novinári. Viacerí z nich píšu, že Hrachovina by mal v národnom tíme skončiť.

„Pokiaľ je pre pána Dominika výstavba poľnej nemocnice, 363-tisíc nakazených a viac ako 3900 mŕtvych v Česku iba divadlom, potom je to veľmi smutné. Hlúpe. Nedôstojné nositeľa národného dresu. V reprezentácii by mal skončiť,“ myslí si Ondřej Kuchař z Blesku .

35 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #hokej #pandémia #Dominik Hrachovina