Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jágr podcenil sezónu a úprimne vraví: 117 kg je príliš

Príslušnosť k extraliga trvala iba jednu sezónu. Rytíři Kladno a ich hviezdny majiteľ a hráč v jednej osobe Jaromír Jágr majú pred sebou pôsobenie v I. lige.

08.05.2020 13:00
Jágr hokej Foto:
Jaromír Jágr.
debata (2)

Či bude v kariére na ľade pokračovať aj 48-ročná legenda, je nateraz neisté. Jágr priznal, že minulú sezónu podcenil a nastupoval s príliš veľkou telesnou hmotnosťou.

„Ešte som sa nerozhodol, či budem pokračovať. Úprimne musím povedať, že som minulú sezónu trochu podcenil. A to z toho dôvodu, že som hral s väčšou váhou, ako by som mal hrať,“ povedal Jágr v rozhovore pre televíziu CNN Prima News.

Najproduktívnejší Európan v histórii NHL, ktorý sa vrátil do materského Kladna v januári 2018, nastupoval s hmotnosťou okolo 117 kilogramov. V 38 zápasoch uplynulej sezóny zaznamenal 15 gólov a 14 asistencií.

„Hokej sa posunul do väčšej rýchlosti, preto ma hmotnosť trochu limitovala. Na hokej bola jednoducho príliš veľká. Preto som nepodával také výkony, aké som mohol predvádzať,“ vyjadril sa.

Jágr si uvedomuje, že ak bude chcieť pokračovať, hmotnosť musí upraviť.

„Snažím sa viac trénovať. Upravil som stravu. Prestal som jesť sladkosti a snažím sa obmedziť aj konzumáciu mäsa. Osobne nemám čo stratiť. Sezóna sa začne o päť mesiacov. Uvidím, ako bude moje telo reagovať,“ dodal legendárny útočník.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #hokej #Jaromír Jágr #HC Rytíři Kladno