Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokej ustúpil vírusu. V dvoch popredných ligách nespoznajú majstrov

V rýchlom slede dve európske hokejové súťaže predčasne ukončili aktuálnu sezónu. Najprv sa k takému kroku rozhodlo vedenie nadnárodnej súťaže EBEL, po nej hneď rovnaké stanovisko prijala aj nemecké DEL. V oboch prípadoch padol taký verdikt v súvislosti s prevenciou pred šírením nového koronavírusu.

10.03.2020 18:32
štadión, Foto: ,
Fanúšikovia v DEL a EBEL už v tejto sezóne hokej neuvidia.
debata

Meno šampióna v lige EBEL zatiaľ nie je známe, no vedenie súťaže pridelilo tretiu miestenku do hokejovej LM tímu Viedeň Capitals. Už skôr si účasť v LM vybojovali rakúsky Salzburg a talianske Bolzano.

„Desiaty marec je smutný deň pre kluby, hráčov, funkcionárov a predovšetkým pre všetkých fanúšikov EBEL ligy,“ citovala agentúra APA slová generálneho riaditeľa súťaže Christiana Feichtingera.

O účasť v budúcom ročníku EBEL ligy nedávno prejaavil záujem aj slovenský klub Bratislava Capitals.

V DEL-ke sa rozhodli majstrovský titul vôbec neudeliť a do Ligy majstrov sa dostali štyri najlepšie témy po základnej časti – Mníchov, Mannheim, Berlín a Straubing.

"Nemecká hokejová liga (DEL) je nútená s okamžitou platnosťou ukončiť aktuálnu sezónu. Program play off už nie je možné uskutočniť. Dôvodom je, že viaceré spolkové krajiny zakázali organizovať podujatia s účasťou nad 1000 osôb.

DEL týmto krokom nasleduje aj oficiálne odporúčania kancelársky Angely Merkelovej a spolkového ministra zdravotníctva Jensa Spahna, ktoré sa teraz implementujú do oficiálnych zákazov," uviedla DEL na svojej oficiálnej stránke.

Na Slovensku je aktuálne hokejová Tipsport liga prerušená na dva týždne, udialo sa tak tri kolá pred koncom nadstavby. O tom, aký bude ďalší postup, sa rozhodne neskôr. V Česku hokejová extraliga pokračuje ďalej, hrať sa však bude bez divákov.

debata chyba
Viac na túto tému: #EBEL #DEL #koronavírus