Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Popíšem všetky praktiky a hnus. Valach chce zatriasť českým hokejom

Pozdravujem vedenie klubu Chomutova a ďakujem im za to, že pripravili môjho chorého syna skoro o 1 milión českých korún...

19.06.2019 14:56
Juraj Valach Foto: ,
Juraj Valach reprezentoval Slovensko na majstrovstvách sveta i na olympiáde.
debata (1)
Status slovenského hokejového reprezentanta Juraja Valacha na Facebooku ste zrejme čítali. Vyvolal pobúrenie a znechutenie. Nielen v Česku, no i na Slovensku. Keď ho médiá žiadali, aby o pomeroch v českom klube prezradil viac, odmietol. A mal na to dobrý dôvod.

„Musím vás sklamať, pretože pripravujem knihu, v ktorej všetko dopodrobna popíšem. Praktiky a hnus, ktoré som zažil už v Slavii Praha alebo v Chomutove. Peniaze z predaných kníh pôjdu na liečbu môjho syna,“ povedal Juraj Valach pre sport.cz.

„Pozdravujem Zväz českého ľadového hokeja za to, že umožňuje gaunerom pôsobiť v najvyššej lige a za to, že bankovú záruku na vyplácanie hráčov vypláca iba vyvoleným hráčom.

Ja ako samoživiteľ dvoch detí som veľmi vďačný tejto zgerbe za všetko a za pomoc, ktorú som v mojej ťažkej životnej situácii dostal či už od vedenia klubu, zväzu alebo trénerov,“ ďalej ironizuje Valach.

Vedenie českej Tipsport extraligy už reagovalo na status Valacha vyjadrením.

"Dostali sme celkovo 23 žiadostí hráčov a trénerov klubu Piráti Chomutov, pričom zo zloženej bankovej záruky vo výške 3 milióny českých korún bolo možné plne alebo sčasti vyhovieť 13 žiadostiam.

Poradie, v akom boli žiadosti vybavované, bolo dané chronologicky podľa dátumu doručenia. Žiadosti budú následne uspokojené v rozsahu, v akom spĺňali predpísané náležitosti a vyhovovali zákonom.

Už v priebehu sezóny bolo na základe poriadku a predložených žiadostí uhradených po výzve riaditeľa Tipsport extraligy a mimo bankovú záruku ďalších 12 pohľadávok hráčov klubu Piráti Chomutov.

Pokiaľ by rovnako postupovali aj ďalší hráči, ich agenti alebo hráčska asociácia, problém by nenabral také rozmery, prípadne by nevznikol vôbec."

Valach nie je jediný, kto sa vyjadril k pomerom v Chomutove:

Chomutov v uplynulej sezóne vypadol do II. ligy, majoritný majiteľ klubu Jaroslav Veverka sa chce zbaviť svojich akcií. Problém je, že finančná situácia v Chomutove je extrémne náročná a podľa Jaroslava Soukupa – ktorý zvažoval vstup do klubu – je neriešiteľná.

Osud Chomutova by mal v nasledujúcej sezóne pokračovať v druhej najvyššej súťaži, kam klub podal prihlášku. Musí však splniť rovnaké náležitosti ako ostatní. A teda, Chomutov musí do konca júla preukázať zväzu svoju bezdlžnosť.

Ak to nedokáže, zväz neodobrí Pirátom štart v novej sezóne.

TV Pravda: Radoslav Hecl v ďalšej časti relácie Príklep zhodnotil pôsobenie Slovákov na domácom šampionáte. Pozrite si video:

Video

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #dlhy #slovenskí hokejisti #status #Juraj Valach #Piráti Chomutov #komentár #dlžné peniaze