Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéf českého hokeja Slovákom neverí: Plány a túžby menia dvakrát za rok

Český hokej minulý týždeň hľadal cestu, ako sa vrátiť medzi svetovú elitu. Na stretnutí šéfa zväzu Tomáša Krála so zástupcami ligových klubov však odzneli slová, ktoré by mali zaujímať aj slovenskú verejnosť.

05.02.2019 11:04
Slovan, gól Foto: ,
Ilustračné foto
debata (56)

V jednom z návrhov, ako zmeniť systém najvyššej českej súťaže, sa počítalo aj so zapojením tímov zo Slovenska. O rokovaní aj na túto tému sa na svojom twitterovom profile zmienil novinár Adam Sušovský z portálu seznam.cz.

Myšlienka, že do českej súťaže by mali vstúpiť Slovan, Košice, prípadne iné slovenské kluby, však dlho nežila. Podľa redaktora ju šéf českého hokeja zmietol. Následne ho na Twitteri parafrázoval slovami: „Slováci nie sú dôveryhodný partner, menia svoje plány a túžby dvakrát do roka“.

Král však má v prípade účasti slovenských klubov v českej lige aj svojich odporcov. Napríklad generálneho manažéra Motoru České Budějovice Stanislava Bednaříka. Ten v rozhovore pre iDNES.cz povedal:

„Osobne si myslím, že by bolo dobré dať ponuku aj niekoľkým slovenským klubom. Viac by to zviditeľnilo reklamných partnerov a tiež by extraliga bola atraktívnejšia pre divákov.“

Video
56 debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Král