Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Skalici sú poslancami aj bývalí hokejisti. Pálffy: SZĽH ma pribrzdil v rozlete

Exkluzívne zloženie z hokejového pohľadu má mestské zastupiteľstvo (MsZ) v Skalici. Členmi poslaneckého zboru sa stali majster sveta z roku 2002 v Göteborgu Žigmund Pálffy a strieborný medailista zo svetového šampionátu z roku 2000 v Petrohrade Miroslav Lipovský.

29.11.2018 09:43
debata
Bývalý hokejista Žigmund Pálffy počas... Foto: SITA, Martin Medňanský
Žigmund Pálffy Bývalý hokejista Žigmund Pálffy počas ustanovujúceho zasadnutia Mestského zastupiteľstva mesta Skalica.

Pre oboch je pozícia v zastupiteľstve novou skúsenosťou. „Je to síce iné ako hokej, ale myslím si, že to pre mňa nebude problém. Pre nás je dôležité, aby Skalica fungovala. Uvidíme, ako to bude s rozpočtom v budúcom roku. Na to som veľmi zvedavý, keďže sme ho zatiaľ ešte nevideli. Od rozpočtu sa budú odvíjať ďalšie veci,“ uviedol po zložení sľubu Žigmund Pálffy.

„Bol som v očakávaní, mal som aj trému, ako ceremoniál prebehne. Zatiaľ prevláda optimizmus, eufória a chuť do práce. Viem, že ma čaká opäť niečo nové v živote, pri čom sa môžem opäť ďalej posunúť,“ doplnil Lipovský.

Obaja sa do poslaneckých lavíc skalického zastupiteľstva dostali po tesnom súboji. „Neprežíval som to nijako zvlášť. Ak by som sa do zastupiteľstva nedostal, nič vážneho by sa pre mňa nestalo. Stále by som Skalici držal palce a snažil sa podporovať mesto v rámci svojich možností,“ uviedol Pálffy, ktorý získal o jeden hlas viac ako prvý nepostupujúci v jeho volebnom obvode.

Lipovský sa dostal do zastupiteľstva ako náhradník, keďže v jeho obvode zvíťazila Anna Mierna, ktorá nastúpila na post primátorky. „Bral som to normálne. Mne prišli ráno textové správy, že som sa do zastupiteľstva dostal. Najskôr som bol trochu prekvapený, neskôr prišli mierne obavy, čo ma čaká. To už prešlo, teraz je čas oboznámiť sa so všetkými problémami a výzvami, ktoré na mesto Skalica čakajú a vhupnúť do toho,“ reagoval na svoje zvolenie dvojnásobný majster Slovenska, ktorý tituly vychytal vo farbách Žiliny a Košíc.

Bývalý hokejista Miroslav Lipovský počas... Foto: SITA, Martin Medňanský
Miroslav Lipovský Bývalý hokejista Miroslav Lipovský počas zloženia poslaneckého sľubu v rámci ustanovujúceho zasadnutia Mestského zastupiteľstva mesta Skalica.

Dá sa očakávať, že prioritou oboch bude predovšetkým šport a zvlášť hokej. „S najväčšou pravdepodobnosťou sa v zastupiteľstve budú riešiť podstatne dôležitejšie veci, ako je hokej. Na druhej strane je jednou z vecí, ktoré by malo mať mesto na pamäti, rozvoj športu a kultúry pre naše ďalšie generácie. Sme tu dvaja z hokejového prostredia, ale športu sa budeme venovať predovšetkým ako celku,“ uviedol Lipovský, ktorý v súčasnosti šéfuje aj mužskému hokeju v meste.

„Je pekné, že má hokej silné postavenie v skalickom zastupiteľstve. Budeme ho určite obaja výrazne obhajovať, uvidíme ako sa nám to podarí,“ doplnil Pálffy. Skalický útočník, ktorý v základnej časti NHL odohral 684 zápasov a získal v nich v priemere viac ako jeden kanadský bod na zápas (713), sa v súčasnosti angažuje v mládežníckom hokeji na Záhorí.

„Zámer obhajovať hokejovú mládež mám aj naďalej. Ja som sa osobne nepohodol so súčasným vedením Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), takže ma trochu pribrzdili v rozlete. Uvidíme, ako dopadnú ďalšie voľby v SZĽH, verím, že tam súčasná skupina ľudí už nebude pokračovať a začneme odznova a hokej posunieme dopredu,“ poznamenal k súčasnej situácii v hokejovom dianí bývalý útočník.

Bývalý hokejista a poslanec Mestského... Foto: SITA, Martin Medňanský
Žigmund Pálffy, Anna Mierna Bývalý hokejista a poslanec Mestského zastupiteľstva Žigmund Pálffy a novozvolená primátorka Anna Mierna počas ustanovujúceho zasadnutia Mestského zastupiteľstva mesta Skalica.

V minulých dňoch podpísal predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič memorandum s prezidentom SZĽH Martinom Kohútom o rozvoji hokeja v kraji.

„Memorandum nie je nič záväzné a konkrétne. Uvidíme, čo súčasný prezident SZĽH zanechá novému. Uvidíme, ako dopadne mužský hokej v Skalici, mládež nám funguje vynikajúco. Sú síce rezervy, ale dá sa s nimi pracovať a napraviť ich. Som presvedčený, že akadémia v Skalici môže fungovať. Neviem, ako je na tom hokej v Trnave, kde som osobne nebol. My máme teraz svoje problémy, na ktoré sa musíme zamerať,“ doplnil Pálffy.

debata chyba
Viac na túto tému: #skalica #Žigmund Pálffy #Miroslav Lipovský