Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Skvelá vizitka. Slovák Čajkovič sa stal jednotkou draftu

Slovenský hokejový útočník Maxim Čajkovič sa stal jednotkou tohtoročného vstupného draftu CHL, v ktorom si kluby zámorských juniorských súťaží združených pod Canadian Hockey League (CHL) vyberali mladíkov z Európy.

04.07.2018 11:39
maxim čajkovič Foto:
Maxim Čajkovič.
debata

Talentovaného krídelníka si z prvej pozície vybral účastník Québec Major Junior Hockey League (QMJHL) Saint John Sea Dogs, kde by mal rodák z Bratislavy pôsobiť v nasledujúcej sezóne.

„Už sa nemôžem dočkať pôsobenia v CHL. Je pre mňa veľkou cťou, že si budem môcť zahrať v najlepšej juniorskej súťaži sveta. Budem nastupovať proti najlepším hráčom tejto vekovej kategórie, čo je podľa mňa skvelé. Samozrejme sa budem snažiť vylepšovať svoju hru,“ povedal sedemnásťročný útočník pre oficiálnu stránku súťaže.

Čajkovič strávil uplynulú sezónu vo švédskom Malmö, kde sa prepracoval do juniorského tímu. V 28 zápasoch si za tím do 20 rokov pripísal 21 bodov (10+11).

Svoju krajinu reprezentoval na ostatných MS do 18 rokov v Rusku, kde získal 11 bodov (4+7) v 5 dueloch, čím vyrovnal slovenský rekord Mariána Gáboríka. Obom hráčom rozhodne nie je strieľanie gólov cudzie.

„Opísal by som sa ako technicky zdatný strelec. Tiež viem rozdávať dobré prihrávky, ktoré nachádzajú mojich spoluhráčov vo voľných priestoroch, odkiaľ môžu skórovať,“ popísal svoju hru Max Čajkovič.

Bratislavský rodák bude po Tomášovi Jurčovi a Jurajovi Šiškovi tretím Slovákom v histórii Sea Dogs. Jurčo zanechal na východe Kanady výraznú stopu, v 228 zápasoch za Sea Dogs nazbieral 239 bodov (113+126) a v roku 2011 získal s tímom prestížny Memorial Cup pre celkového víťaza CHL.

„Tomáš je skvelý hráč, má výborné technické zručnosti a prehľad. Jednoznačne je to hráč, ku ktorému vzhliadam,“ poznamenal Čajkovič. Jeho vzorom je však aktuálny víťaz Stanleyho pohára, ruský útočník Alexander Ovečkin.

„Mojím obľúbeným hráčom je jednoznačne Ovečkin. V tejto sezóne sa mi však veľmi páčila hra Nathana MacKinnona a tiež Davida Pastrňáka,“ priznal sedemnásťročný krídelník.

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Maxim Čajkovič #CHL