Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hudáček má zaceliť medzeru po odchode Bakoša, do Česka aj Bezúch či Skalický

Slovenský hokejový útočník Libor Hudáček sa stal novou posilou českého extraligového klubu Bílí Tygři Liberec.

01.05.2018 11:40
Libor Hudáček Foto: ,
Libor Hudáček.
debata

Po troch rokoch vo Švédsku si tak prvýkrát v kariére vyskúša českú extraligu. Klub o zmenách informoval na oficiálnej stránke.

„Libor je veľmi kvalitný a skúsený hráč, ktorý zacelí medzeru po odchode Martina Bakoša alebo Tomáša Filippiho. Je to veľmi kreatívny center. Sľubujem si od neho zvýšenie našej produktivity,“ poznamenal hlavný tréner Liberca Filip Pešán pre klubovú stránku.

Libor Hudáček pôsobil v uplynulých troch sezónach v najvyššej švédskej súťaži. Takmer tri kompletné ročníky odohral v Örebro HK, záver klubovej sezóny 2017/2018 dohral vo Färjestad BK. V minulosti pôsobil v Slovane Bratislava, krátko hosťoval aj v Banskej Bystrici. Na konte má striebornú medailu z MS 2012 a majstrovský titul z najvyššej slovenskej súťaži v rovnakom roku.

Bezúch a Hlinka posilami Hradca Králové

Aj kariéry slovenských útočníkov Juraja Bezúcha a Michala Hlinku budú pokračovať v českej extralige. Obaja sa dohodli na spolupráci s klubom Mountfield Hradec Králové. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Bezúch má za sebou najúspešnejšiu sezónu doterajšej kariéry. V drese Dukly Trenčín odohral celkovo 71 zápasov, v ktorých nazbieral 42 kanadských bodov za 20 gólov a 22 asistencií. V ročníku absolvoval aj dva premiérové štarty v seniorskej reprezentácii.

Juraj Bezúch sa teší z gólu v drese Trenčína. Foto: TASR, Branislav Račko
Juraj Bezúch Juraj Bezúch sa teší z gólu v drese Trenčína.

„Juraj je podobný typ ako Martin Látal. Je to rýchly útočník a výborný korčuliar, ktorého sme sledovali už druhú sezónu. Najmä minulý ročník sa mu v Trenčíne podaril,“ uviedol generálny manažér klubu Aleš Kmoníček pre klubovú stránku.

Hlinka vinou zranení odohral v uplynulej sezóny iba 19 zápasov. Väčšiu časť z nich (12) v drese Slovana Bratislava v KHL, za Trenčín si pripísal 7 štartov s bilanciou 4 góly a 5 asistencií.

„Michala sme sledovali dva roky a vieme, čo od neho čakať. Sľubujeme si od neho zvýšenie agresivity a zlepšenie pohybu. Je to veľmi nádejný hráč, ktorý mal obrovský záujem hrať u nás a chce na sebe pracovať,“ poznamenal Kmoníček.

Michal Hlinka. Foto: Robert Hüttner, Pravda
Michal Hlinka Michal Hlinka.

Okrem slovenskej dvojice sa Mountfield Hradec Králové dohodol na spolupráci aj s už bývalým obrancom Třinca Tomášom Linhartom a útočníkom Danielom Rákosom.

Zo slovenských hokejistov by pod Bielou vežou mali pokračovať brankár Patrik Rybár, obranca Dominik Graňák a útočník Lukáš Cingel. V klube naopak skončili obranca René Vydarený a útočník Tomáš Zigo.

Skalický novou posilou Mladej Boleslavi

Novou posilou českého prvoligového tímu BK Mladá Boleslav sa stal Pavol Skalický. Uviedla to oficiálna webová stránka klubu. Skalický odohral uplynulú sezónu v Slovane Bratislava v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL), kam prišiel pred sezónou 2015/2016.

Pavol Skalický. Foto: Pravda, Robert Hüttner
Pavol Skalický Pavol Skalický.

Záver sezóny dohral v Tipsport Lige v tíme HC '05 Banská Bystrica, s ktorým získal titul.

„Je to veľký silový hráč, ktorý má skúsenosti z KHL. Aj on by mal do mužstva pomôcť vniesť korčuľovanie, ktoré nám teraz trochu chýbalo. Je to útočník s dobrým ťahom na bránku. Nechcem hovoriť, že od neho nečakáme góly, ale jeho prínos do hry by mal byť v silovom pojatí a trochu aj v čiernej práci,“ uviedol športový manažér českého klubu Jaromír Látal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Libor Hudáček #HC Bílí Tygři Liberec #Pavol Skalický #Michal Hlinka #Juraj Bezúch