Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vypredaný štadión v Kladne vítal Jágra ováciami v stoji, prehru však neodvrátil

Prvé vystúpenie Jaromíra Jágra na domácom ľade po návrate z Calgary sledovalo vypredané hľadisko, ale fanúšikovia Kladna museli stráviť prehru s Litoměřicami 1:4.

10.02.2018 19:05 , aktualizované: 21:31
debata

Kladniansky ČEZ štadión sa zaplnil do posledného miesta prvýkrát po piatich rokoch a štyroch mesiacoch. Druhý najproduktívnejší hráč histórie NHL po príchode zo zámoria odohral tretí duel. Predtým hral pred týždňom v Liberci proti Benátkam nad Jizerou (7:2) a v stredu v Přerove (1:2).

„Návratu kráľa“ predchádzal ceremoniál, pri ktorom zaplnený štadión pre 5200 divákov sledoval na kocke nad ľadom fragmenty z Jágrovej bohatej kariéry s úspechmi v NHL a národnom tíme aj predošlých štartov v kladnianskom dre­se.

Na ľade hrajúcu legendu s číslom 68 privítali fanúšikovia ováciami postojačky. Mnohí z nich si nenechali ujsť už predzápasové rozkorčuľovanie.

„Chcel by som sa poďakovať všetkým ľuďom, ktorí sa na tej predzápasovej slávnosti podieľali. Aj keď som väčšinu nevidel a bol som v kabíne, dúfam, že sa to podarilo. Na druhej strane výkon bol hrozivý a musíme sa z toho nejakým spôsobom dostať,“ komentoval Jágr štvrtú prehru Kladna z posledných piatich zápasov.

Jágr, ktorý vo štvrtok oslávi 46. narodeniny, nastúpil v prvej formácii s Adamom Kubíkom a Miloslav Hořavom ml. Na ľade strávil 18 minút a 43 sekúnd a štyrikrát vystrelil na bránku. Najväčšiu šancu mal v 22. minúte pri presilovke za stavu 0:2, ale stroskotal na brankárovi Jakubovi Škárkovi.

Jágr sa predstavil na kladnianskom štadióne prvýkrát od 8. januára 2013, keď nastúpil v extralige proti Litvínovu a pomohol dvoma asistenciami k víťazstvu 3:2. Nastúpil vtedy ako hráč Dallasu ešte dva dni po rozhodnutí o ukončení výluky v NHL ako jediný z pätice hráčov zo zámoria.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr #HC Rytíři Kladno