Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Valábik ukončil kariéru, Kopecký pravdepodobne tiež

Slovenský hokejový obranca Boris Valábik už nebude pokračovať vo svojej profesionálnej kariére.

11.08.2017 13:40
Boris Valábik Foto:
Boris Valábik
debata

„V minulej sezóne som hral do Vianoc, potom som skončil. S priateľkou sme sa rozhodli, že začneme nový život. Rozhodnutie o konci zatiaľ neľutujem. Nevylučujem však, že sa k hokeju vrátim. Bavilo by ma odovzdávať skúsenosti deťom, možno si časom urobím trénerskú licenciu,“ povedal tridsaťjedenročný obranca v rozhovore pre denník Šport.

Bývalý reprezentant odohral svoj posledný zápas v NHL v Atlante Thrashers pod vedením Craiga Ramsayho, nového kormidelníka slovenského národného tímu.

„Skvelý ťah od Mira Šatana. Ramsay je škola pre našich hráčov aj koučov. Pamätám si ho ako odborníka, ktorý vie, čo od hráčov vyžaduje a nezväzuje im ruky. Na prvom mítingu nám povedal, že nemá rád veľkých hráčov. Preferuje malých, šikovných. Hráčom v útočnom pásme rozviaže ruky, bude ich motivovať, aby sa zabávali. V obrane je pre neho prvoradá zodpovednosť. Je rozvážny, rozumný, žiaden nervák,“ charakterizoval Ramsayho Valábik.

S novým šéfom slovenskej reprezentácie sa v tíme Floridy Panthers stretol v roku 2011 aj útočník Tomáš Kopecký. V tom čase sa tam Ramsay vrátil ako asistent hlavného trénera.

Tomáš Kopecký. Foto: Pravda, Robert Hüttner
Tomáš Kopecký Tomáš Kopecký.

„Veľmi dobre sme spolu vychádzali, férový chlap. Dlhé roky sa pohybuje vo veľkom hokeji, má skúseností na rozdávanie. Keď sme boli spolu na ľade, oberali sme sa o puk. Mal som pred ním rešpekt. Na svoj vek bol počas tréningov na Floride stále veľmi silný,“ povedal Kopecký o Ramsaym pre denník Šport. Tridsaťpäťročný hráč pravdepodobne ukončí kariéru: „Netrénujem, vyzerá to na koniec. Neviem, čo bude, ale na 99 percent skončím.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Valábik #Tomáš Kopecký