Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vyhecované derby zvládli lepšie Slováci. Čechov zdolali po nájazdoch

Slovenskí hokejbaloví reprezentanti stále majú šancu skompletizovať zlatý hetrik z majstrovstiev sveta. V piatok večer si na svetovom šampionáte v Pardubiciach vybojovali postup do finále, keď v semifinále po veľkej dráme vyradili domácich Čechov.

09.06.2017 23:54 , aktualizované: 10.06.2017 10:51
debata (2)

Emóciami vybičovaný duel priniesol niekoľko šancí na oboch stranách, ale brankári si udržali čisté konto v riadnom hracom čase aj v desaťminútovom predĺžení. V nájazdoch Slováci prehrávali 0:1 a viedli 2:1, po piatich sériách bol stav 2:2.

Rozhodnutie priniesla až siedma séria a v nej úspešný nájazd Patrika Svitanu, hokejistu tipsportligového tímu HK Poprad. V sobotňajšom finále si tím SR zmeria sily s výberom Kanady, Česi v súboji o bronz nastúpia proti Grékom.

Kanada je najúspešnejšou krajinou v histórii hokejbalových MS, na svojom konte má 5 zlatých a po dve strieborné a bronzové medaily. Slovenské družstvo má doteraz bilanciu 3 – 2 – 6, najcennejší kov však získalo na ostatných dvoch svetových šampionátoch.

Ako jediná krajina má Slovensko medailu z každých MS v histórii, ktorá sa píše od roku 1996. Platiť to bude aj po tohtoročnom šampionáte, keďže tím SR už má istotu striebra.

MUŽI – semifinále:

Kanada – Grécko 5:0 (3:0, 1:0, 1:0)

Slovensko – Česko 1:0 po sam nájazdoch (0:0, 0:0, 0:0 – 0:0, 1:0)
Rozhodujúci sam. nájazd: Svitana
Zostava SR: Petrík (Mišovec) – Minárik, Kačer, Titka, Blahút, Bujdák, Zelenka, Tupý, Dejneka – Rampáček, Martinusík, Kollár, Hrivnák, Beniač, Maděra, Oravec, Teplický, Slovák, Škultéty, Lipták, Svitana, Božík, Piják

Hlasy (zdroj: hokejbal.sk):

Jozef Ďuris (tréner SR): "Je to zvláštne, ale tá nervozita je teraz, tesne po zápase, väčšia ako počas neho. Sú to obrovské emócie, zasa sme v tom zápase nedostali góly, mali sme obrovské šťastie. To však praje pripraveným. Musím vzdať poklonu aj českému tímu, toto bola naozaj óda na hokejbal – fantastické predstavenie pred fantastickými fanúšikmi, či už českými alebo slovenskými. Vyhrať môže len jeden, my sme boli tí šťastnejší. Hráčov na nájazdy sme určovali my, akurát Boris Oravec a Paťo Svitana povedali, že chcú ísť. Musíme teraz zregenerovať, masér bude mať veľa roboty, asi aj doktor s takými malými šrámami. Nepostrehli sme však, že by sme mali nejako zranených hráčov. Realizačný tím pracuje perfektne, ja verím, že odvedú dobrú robotu a pripravia chalanov na finále.

Patrik Svitana (strelec víťazného nájazdu): „Bol to vybičovaný zápas o jednom góle, ani my, ani Česi sme nevyužili presilovky a dospelo to až do predĺženia a do nájazdov. Veril som si, chodím na ne aj v hokeji a som rád, že práve mne to tam padlo že sme postúpili do finále. Sily ubúdajú, musíme pred finálovým stretnutím načerpať nové a vymasírovať nohy.“

Sobotňajší program zápasov o medaily:

o 3. miesto: Česko – Grécko (17.00 h)
finále: Slovensko – Kanada (21.00 h)

2 debata chyba
Viac na túto tému: #hokejbal #hokejbalové MS 2017