Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NHL nie je sebecká, tvrdí šéf organizačného výboru ZOH 2018

Predstavitelia severoamerickej hokejovej NHL pri rokovaniach o uvoľnení hráčov na ZOH 2018 v Pjongčangu v Kórejskej republike neboli sebeckí a protistrana prejavila vôľu k flexibilite, aby dokázala splniť ich požiadavky.

19.05.2017 00:10
Sidney Crosby Foto: ,
Predstaví sa v Pjongčangu hviezdny útočník Kanady Sidney Crosby?
debata

Vo štvrtok to pre The Associated Press povedal šéf organizačného výboru Lee Hee-beom: „Sme pripravení spolupracovať. Nepoznám síce podrobnosti o nárokoch NHL, ale ak vyrukujú s čímkoľvek, čo pre nás bude akceptovateľné, vynasnažíme sa zo všetkých síl. Nemyslím si, že by zatiaľ boli nejakí nenásytní, nepožadovali toho veľa v porovnaní s našimi predpokladmi.“

Funkcionári Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) takisto deklarovali ochotu diskutovať o možnostiach, ale priznali potrebu vytiahnuť tromf, ktorý by zásadným spôsobom zmenil negatívny postoj majiteľov klubov profiligy k prerušeniu súťaže na tri týždne. Hráči z NHL nechýbali pod piatimi kruhmi od roku 1998.

IIHF súhlasila s úhradou cestovných nákladov a poistného, keď Medzinárodný olympijský výbor (MOV) ukončil svoj dlhodobý záväzok platiť tieto položky. NHL pred svojím zverejneným odmietavým stanoviskom požadovala viac ústupkov, ale MOV sa nehodlá deliť o výnosy z marketingovej činnosti.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Pjongčang 2018 #Lee Hee-beom