Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi sfúkli Švédov 7:1. Odčinili sme debakel, tešil sa tréner Vůjtek

Výrazne zlepšený výkon oproti strede podali v piatok v Znojme českí hokejová reprezentanti a výsledkom bola vysoká výhra nad Švédskom 7:1.

30.04.2016 11:41
Vladimír Vůjtek Foto: ,
Vladimír Vůjtek.
debata

Pred utorkovou generálkou na majstrovstvá sveta tak potešili trénera Vladimíra Vůjtka, ktorý sa rozhodol nechať si zatiaľ v kádri všetkých 30 hráčov. Pred stredajším odletom do Moskvy vyradí troch hráčov, ďalší dvaja sa vrátia späť až z ruskej metropoly.

„Samozrejme, že som spokojný. Dať sedem gólov Švédsku sa podarí málokedy. Odčinili sme debakel zo stredy a všetky štyri formácie zahrali veľmi dobre. Zdolať týždeň pred majstrovstvami sveta mužstvo, ktoré suverénne vyhralo Euro Hockey Tour, je veľký úspech,“ tešil sa Vůjtek v rozhovore s novinármi.

Výrazný rozdiel videl hlavne v zlepšenej bojovnosti a dobrom pohybe. „Potom do toho prišla i herná stránka. Impulz tomu dala prvá formácia a potom sa pridali aj ďalšie,“ povedal Vůjtek. Pochválil tak najmä výkon trojice Pastrňák, Plekanec, Červenka. „Všetci traja hrali veľmi dobre. Povzbudili ďalších hráčov, ktorí si tiež začali veriť, a dotiahli sme to do konca,“ uviedol šesťdesiatosem­ročný kouč.

Menšiu komplikáciu si Česi privodili len v druhej tretine, v ktorej päťkrát faulovali a Švédi v početnej prevahe znížili na 1:2. „Nebolo to príjemné. Hrať desať minút v oslabení je dosť. Dôležité bolo, že sme to ubránili a dostali len jeden gól. A ako sme začali hrať s piatimi hráčmi, dal Kašpar krásny gól na 3:1,“ povedal Vůjtek.

Páčilo sa mu, že sa jeho zverenci dokázali vyrovnať s nevydareným stredajším zápasom (prehra 2:7). „Čakali sme, ako to na nás bude pôsobiť, ako to chlapci psychicky zvládnu. Teraz sme dva dni veľa pracovali s videom i na ľade. Chceli sme odstrániť určité nedostatky a myslím si, že bolo vidieť, že sa to podarilo. Stáli sme pred bránkou, nehrali v rohoch, mali väčší dôraz v obrannej tretine. Lepšie sme hrali presilové hry,“ pochválil zlepšenie reprezentantov.

Za stredajším debaklom 2:7 podľa neho mohlo byť aj prílišné uspokojenie a myšlienky na MS. „Trochu sme do toho nedali vôľu, dravosť. A zistili sme, že bez toho to nejde,“ povedal Vůjtek. Nominačné plány ale vraj podarená odveta neskomplikovala. „Nejakú predstavu už máme. Na ďalšom zraze v nedeľu budú všetci hráči a po utorkovom zápase proti Kanade sa rozhodneme. Počítame s tým, že v tíme zostane 27 hráčov,“ dodal.

Česko – Švédsko 7:1 (2:0, 1:1, 4:0)
Góly: 1. Červenka, 13. Pastrňák, 35. L. Kašpar, 51. Šimek, 51. Jarůšek, 53. Birner, 57. Kousal – 30. M. Backlund

**Tabuľka EHT: **
1. Švédsko 12 7 1 0 4 38:33 23
2. Fínsko 11 5 0 1 5 24:27 16
3. Česko 12 4 2 0 6 32:37 16
4. Rusko 11 4 0 2 5 33:30 14
debata chyba
Viac na túto tému: #česká hokejová reprezentácia #Euro Hockey Tour #švédska hokejová reprezentácia