Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z hrdinov sú tréneri či podnikatelia. A Jágr stále hrá

Z hrdinu v bránke Dominika Haška (52) je podnikateľ, strelec zlatého gólu vo finále Petr Svoboda (50) žije v Amerike a robí hokejového agenta.

23.02.2016 12:38
Jaromir Jágr Foto: ,
Jaromir Jágr.
debata (1)

Obranca s tvrdou strelou Jiří Šlégr (44) sa vlani dočkal domáceho titulu s Litvínovom (teraz tam trénuje) a ukončil kariéru. To isté platí aj o útočníkovi Martinovi Ručinskom (44), ktorý nedávno kývol na ponuku stať sa manažérom českého mužstva na tohtoročnom Svetovom pohári. Robert Lang (45) si užíva hokejový dôchodok v Kalifornii, kde sa venuje rodine, potápa sa a hrá golf. Nad všetkými českými zlatými „chlapcami“ z Nagana čnie Jaromír Jágr, ktorý je aj v 44 rokoch najproduktívnejším hráčom Floridy v NHL a naďalej posúva historické štatistiky v produktivite v najprestížnejšej profilige.

Od pamätnej cesty českých hokejistov za zlatom na olympijských hrách v Japonsku uplynulo 18 rokov a web idnes.cz v tejto súvislosti priniesol stručný prehľad toho, čo dnes robia hokejisti, ktorí vtedy pobláznili nielen český národ. „Martin Procházka má pestrý život aj po kariére. Končil ju v nižšej súťaži v Nemecku, potom sa zúčastnil na tanečnej súťaži Star Dance a vlani na majstrovstvách sveta v Prahe bol hovorcom českého tímu. Tiež prevádzkuje reštauráciu v Unhošti,“ napísal idnes.cz o 43-ročnom Martinovi Procházkovi.

Bývalý skvelý útočník Robert Reichel (44) je trénerom českej reprezentácie do 18 rokov, kde má pod palcom aj 17-ročného syna Kristiána. Martin Straka (43) šéfuje hokejovej Plzni, s ktorou v roku 2013 dobyl majstrovský titul ešte ako hráč, o štyri roky starší Jiří Dopita sa ako tréner snaží zachrániť sezónu pre vlaňajšieho finalistu Tipsport extraligy z Třinca. Najťažšie obdobie momentálne prežíva kapitán zlatého tímu z Nagana Vladimír Růžička (52). „Úspešného reprezentačného trénera obvinili zo sprenevery a minulý víkend mu zomrela manželka. Práca v Chomutove, kde dostal rekordnú desaťročnú zmluvu, ide momentálne bokom,“ referoval o Růžičkovi idnes.cz. Azda najbizarnejšiu pracovnú náplň si zvolil obranca Richard Šmehlík (46), ktorého brankár Hašek vo víťaznej naganskej eufórii hokejkou trafil do tváre – v Spojených štátoch amerických momentálne prevádzkuje hotel pre psov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr #Dominik Hašek #ZOH 1998 Nagano