Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kopecký sa vrátil na súťažný ľad. V Třinci začal prehrou

Slovenský hokejista Tomáš Kopecký odohral v piatok prvý súťažný zápas od májových majstrovstiev sveta v Česku.

31.10.2015 08:33
Tomáš Kopecký Foto: ,
Tomáš Kopecký.
debata

Jeho nový zamestnávateľ HC Oceláři Třinec však podľahol trápiacim sa Karlovým Varom 2:3 v 15. kole českej extraligy.

„Mužstvo je veľmi kvalitné a je len otázka času, kedy sa nám opäť bude dariť. Trafili sme snáď tri žŕdky, boli tam aj ďalšie šance. Nemôžeme sa však navzájom ľutovať, nikto to za nás nevybojuje. Musíme začať od detailov, hrať efektívny hokej, nie pekný. Zápasy potrebujeme ubojovať o gól či dva,“ uviedol v rozhovore pre server hokej.cz 33-ročný útočník, ktorý nastúpil na krídle prvej formácie s krajanom Vladimírom Draveckým a Čechom Jakubom Klepišom.

„Na ľade som sa cítil veľmi dobre, pomohli mi výborní spoluhráči. Kuba Klepiš vie podržať puk, má dobrú rozohrávku, Vlado Dravecký je výborný korčuliar a bojovník. Budem však musieť zapracovať na streľbe, lebo očakávajú sa odo mňa góly. Mal som veľa šancí, aspoň jeden mal padnúť.“

Kopecký pred ostrou sezónou odohral pár prípravných zápasov počas napokon neúspešného kempu v Chicagu a posledný mesiac strávil v Trenčíne. Zámorská NHL, v ktorej si odkrútil desať sezón, je preňho už minulosť. „Ešte som ju neuzavrel na sto percent, ale tak na deväťdesiatpäť. Z Európy je veľmi ťažké vracať sa naspäť do Ameriky,“ podotkol Tomáš Kopecký.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Kopecký
Načítavajú sa športové výsledky...