Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Držím vám palce, odkazuje hokejbalistom Marián Hossa

Pre štvrtáka Františka Sebestyéna, nádejného brankára, mal stredajší deň výnimočnú hokejovú príchuť. V telocvični Základnej školy na Holíčskej ulici 50 v bratislavskej Petržalke v improvizovanom zápase čelil aj strelám bývalých hráčov NHL a majstrov sveta z Göteborgu 2002 Richarda Lintnera a Ľubomíra Višňovského.

14.10.2015 22:32
Richard Lintner, Ľubomír Višňovský Foto: ,
Richard Lintner a Ľubomír Višňovský ukazujú niečo zo svojho hokejbalového umenia.
debata

„Veľmi sa mi to páčilo, na šiltovke mám aj ich podpisy. Dobre som si zachytal. Poznám sa aj s brankárom Jaroslavom Halákom, to je môj vzor,“ pochválil sa člen HBT Slovan Bratislava.

Kým došlo k spomenutému zápasu, najprv sa nádejným hokejbalistom z Tipsport prípravky prihovoril Marián Hossa. Pozdravil ich z televíznej obrazovky, povedal, že mu je trochu smutno, že v Chicagu ostal jediný Slovák. „Držte mi palce, ja budem tiež držať vám,“ zdôraznil a na diaľku sa rozlúčil.

Po roku sa na rovnakom mieste opäť hovorilo o napredovaní projektu Školskej hokejbalovej a hokejovej ligy.

„Za rok sa dosť vecí zmenilo k lepšiemu. Pri štarte štvrtej sezóny počet zapojených škôl, pedagógov a detí opäť vzrástol. Hokejku do ruky v tomto ročníku vezme približne 1200 detí v 86 školách v jedenástich regiónoch. Pred sezónou pribudol Prešovský kraj, minulú nedeľu pribudla nová aréna v Starej Ľubovni. Deťom ponúkame atraktívny spôsob trávenia voľného času,“ uviedol koordinátor projektu Peter Žifčák. Podotkol, že v Spišskej Novej Vsi i v niektorých ďalších mestách už siahli po šikovných hokejbalistoch hokejové kluby a vybrali ich do hokejových prípraviek. „Objaviť hokejové talenty je jeden z cieľov nášho projektu.“

Aj vďaka podpore spoločnosti Tipsport pôjde do štyroch okresov na východnom Slovensku – Levoče, Popradu, Prešove a Starej Ľubovni – hokejbalový výstroj. Spolu 750 prílb a 750 párov rukavíc pre prvý, druhý a piaty, šiesty ročník.

„Rád podporím tento projekt. Automaticky sa mi vybaví, ako sme pred tridsiatimi rokmi mastili hokejbal za činžiakmi. Pri ňom som si cibril techniku. A teraz hokejbal hrám so svojimi synmi,“ podotkol Ľubomír Višňovský. V telocvični sa naháňal so žiačikmi za loptičkou ako niekedy na dvore.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba