Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bartánus: Góly venujem dcérke. Potešili ju až ráno

Zdolali jedného z ašpirantov na prvenstvo v Lige majstrov. Hokejisti Košíc si v búrlivej atmosfére poradili so švédskou Skellefteou 4:3, hoci štyri minúty pred koncom tretej časti prehrávali 2:3.

23.09.2015 18:00
Marek Bartánus Foto: ,
Útočník HC Košice Marek Bartánus.
debata

Úvodné dva zásahy domácich zaznamenal Marek Bartánus (28). „Mali sme kusisko šťastia, ale to praje pripraveným. Od druhej tretiny sme sa osmelili a zistili, že s nimi môžeme hrať,“ konštatoval košický krídelník.

Ako sa vám zaspávalo po víťazstve nad Skellefteou?
Bol som nesmierne šťastný, že sme zvíťazili a do kabíny priviali pozitívnu energiu. Na víťazstvo sme čakali už dlhšie a proti hviezdnemu mužstvu chutí dvojnásobne.

Prehrávali ste si v mysli svoje gólové situácie?
Skôr som sa tešil z atmosféry, ktorá panovala po zápase. S chlapcami sme si v kabíne zakričali a všade bolo vidieť úsmevy. Ešte raz sme sa poďakovali divákom, ktorí nás neustále povzbudzovali. Prežívali sme obrovskú eufóriu, ktorá sa približovala k majstrovským oslavám.

Dvoma presnými zásahmi ste vyrovnali z 0:2 na 2:2. Cítili ste sa po zápase ako hlavná hviezda?
To vôbec. Som rád, že som tímu svojimi gólmi pomohol. Podali sme kolektívny výkon a najdôležitejším mužom bol brankár Marcel Melicherčík. Potešili ma však viaceré gratulácie.

Čo vám povedala vaša 5-ročná dcérka Amy?
Na zápase nebola, keďže ráno vstávala do škôlky. Keď som jej po zobudení oznámil, že som dal dva góly, bola nesmierne šťastná. Oba zásahy venujem práve jej.

Aké bolo hrať proti jednému z najlepších mužstiev v Európe?
Vedeli sme o ich sile. Nemohli sme na nich bezhlavo vybehnúť. Dôležité bolo, že sme si na ľade pomáhali. Hostia síce mali v prvej tretine enormný tlak, ale okrem množstva striel sme ich do vyložených šancí nepúšťali. V druhej časti sme sa osmelili, dali kontaktný gól a zrazu zistili, že s nimi môžeme hrať.

Čo rozhodlo, že ste v záverečných minútach duel zvrátili?
Mali sme kusisko šťastia, najmä pri vyrovnávajúcom góle. Napokon sme strelili aj víťazný. O šťastie sme sa usilovali od druhej tretiny a už sa k nám muselo nakloniť. Verím, že si to prenesieme aj do domácej súťaže.

Pomohli vám aj vlaňajšie skúsenosti s touto súťažou?
Minulú sezónu sme sa oťukali a zistili, že s každým súperom dokážeme hrať vyrovnanú partiu. Záleží len, ako pristúpime k zápasu. Tento rok sme hlavný cieľ splnili a postúpili zo základnej skupiny. Vo vyraďovacej časti sme dostali silného súpera a prvý polčas zvládli na výbornú.

O necelé dva týždne (6. októbra) vás čaká odveta. Pôjdete do nej s postupovými ambíciami?
Nechceme dopredu hovoriť o postupe. Túžime odohrať kvalitný zápas v rámci našich možností. Nesmieme sa súpera zľaknúť, ale hrať s ním ako doma od druhej tretiny. Švédi chcú hrať hokej, čo by nám mohlo vyhovovať. Určite sa pôjdeme pobiť o výsledok.

V domácej súťaži máte z piatich zápasov chabé dva body. Čomu to pripisujete?
Nie je to žiadna kríza herného štýlu. Stále si dokážeme vypracovať množstvo šancí, v priemere máme 50 striel na zápas. Nedarí sa nám skórovať. V kabíne je stále pozitívna energia a sila, že to čoskoro otočíme. Nedá sa stále vyhrávať, nie sme žiadna kapela. Treba bojovať, pokúšať sa o šťastenu a góly prídu.

Po víťazstve nad švédskym vicemajstrom nebude problém s motiváciou na súboje v domácej súťaži?
Sme profesionáli a nemôžeme robiť žiadne rozdiely. Stále musíme k zápasom pristupovať rovnako. Rozprávali sme sa o tom aj v kabíne a verím, že to potvrdíme už v piatkovom súboji s Martinom.

Po dvoch tituloch s Košicami ste neuvažovali posunúť sa do zahraničia?
Stále som vo veku, kedy je všetko otvorené. Potrebujem byť zdravý a potom všetko záleží na mne. Rád by som sa vrátil do reprezentácie a skúsil šťastie v zahraničí, nech si ešte dokážem, že na to mám.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #hokejová Liga majstrov #Marek Bartánus
Načítavajú sa športové výsledky...