Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cehlárik udivuje efektivitou a kreativitou

Slovenský mladík žiari v drese obhajcu prvenstva. Každá jeho druhá strela na bránku končí gólom. Hokejista Peter Cehlárik potiahol švédsku Luleu do vyraďovacej časti Ligy majstrov, v ktorej nastúpi proti Färjestadu.

09.09.2015 09:00
peter cehlárik, repre Foto: ,
Slovenský hokejista Peter Cehlárik.
debata

V štyroch dueloch základnej časti zaznamenal 20-ročný krídelník tri góly a jednu asistenciu. Súperovu svätyňu pritom ohrozil len šesťkrát. „Málo strieľam. V opačnom prípade som mohol mať aj viac gólov. Keď som sa dostal do šancí, nezaváhal som. Verím, že v nastúpenom trende budem pokračovať,“ vraví Cehlárik.

Pri vlaňajšej ceste za triumfom v európskej súťaži si v dvanástich zápasoch pripísal dva presné zásahy a tri asistencie. „Momentálne dostávam viac priestoru. Hrávam v druhej formácii a objavujem sa aj v presilovkách. Všetky góly som však strelil v rovnovážnom stave,“ dodal. Talentovaný útočník začína vo Švédsku svoju piatu sezónu. V ostatných troch ročníkoch dostával šancu v seniorskom tíme. Jeho pozícia v mužstve sa postupne mení.

„Hoci sa podpísali noví hráči do prvých formácií, dokázal som si vybojovať miesto v druhom útoku. Je dôležité, aby som si pozíciu udržal a podával vyrovnané výkony. Snažím sa využívať svoju kreativitu a vytvárať šance spoluhráčom. Tréner ma stále nabáda, aby som sa zlepšoval aj pri napádaní a hre bez puku,“ prezradil žilinský rodák.

Hokejisti Luley vypadli v domácej súťaži už vo štvrťfinále. V aktuálnom ročníku to plánujú odčiniť. „Máme najvyššie ciele. Chceme vyhrať základnú časť a následne play off. Taktiež túžime obhájiť prvenstvo v Lige majstrov. Máme na to hráčsku kvalitu. Vlani sme sa sústredili na európsku súťaž a v domácej lige sme podávali nevyrovnané výkony. V tejto sezóne to chceme zmeniť,“ doplnil.

V mužstve ostal aj 19-ročný obranca Christián Jaroš, ktorého v lete draftovalo Chicago. „Som rád, že ostaneme spolu. Vo vyraďovacej časti sme si s Christiánom priali slovenského či českého účastníka. Spoluhráči tiež preferovali mužstvo z inej súťaže. Napokon sme vyfasovali Färjestad, ktorý dobre poznáme. Aspoň nemusíme ďaleko cestovať.“

Švédska dominancia v minuloročnej edícii Ligy majstrov bola jednoznačná. V ceste za triumfom si Lulea poradila vo finále s Frölundou a v semifinále vyradili Skellefteu, ktorá si v šestnásťfinále zmeria sily s Košicami.

Bronzový medailista z vlaňajšieho juniorského šampionátu verí, že si výkonmi v aktuálnej sezóne otvorí dvere do seniorskej reprezentácie. „V Lige majstrov si chcem udržať bod na zápas, v domácej súťaži zaznamenať desať až pätnásť gólov. Verím, že si ma všimnú aj v národnom mužstve. Pozvánku si budem vážiť a určite ju prijmem,“ uzavrel.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hokejová Liga majstrov #Peter Cehlárik #Lulea HF