Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Trenčíne vystužia silu tímov Gáborík a Paul Stastny

Prvý duel sa vydaril. Fanúšikovia i hokejisti odchádzali zo zimáku v Poprade veľmi spokojní.

22.08.2014 10:00
Pavol Demitra, Marián Gáborík Foto:
Rok 2007 patril v Minnesote duu Pavol Demitra, Marián Gáborík.
debata

Aktéri série exhibičných stretnutí na počesť Pavla Demitru veria, že vynikajúca atmosféra sa z Popradu prenesie aj do Trenčína a Bratislavy. Druhý duel je už v piatok o 17.30 v meste, odkiaľ zamieril bývalý vynikajúci slovenský reprezentant pred 21 rokmi do zámoria.

„Som veľmi veľmi spokojný, potešili sme ľudí a aj hráči z Ameriky sú nadšení. Myslím si, že ľudia na toto podujatie dlho nezabudnú. Páčil sa mi mix hráčov – súčasné hviezdy sa na ľade stretli s osobnosťami sedemdesiatych a osemdesiatych rokov. Dojala ma 38. minúta, keď sme si všetci spoločne pripomenuli Paľa. Veľmi pekná tradícia. Určite tu bol s nami. V Trenčíne bude tiež vypredané. Prepojenie na Palina je tam veľmi silné, očakávam opäť emotívny zážitok,“ poznamenal jeden z organizátorov Peter Šťastný.

V Trenčíne i Bratislave by si mal zahrať už s oboma synmi. Mladší Paul má priletieť na Slovensko ráno v deň duelu v Trenčíne. Za výber slovenských hviezd by mal tentoraz nastúpiť už aj Marián Gáborík.

Veľké ovácie ale aj celý zápas si užíval strelec zlatého gólu z MS 2002 Peter Bondra.

„Najemotívnejšie to bolo v 38. min. Celkove to však bola veľmi vydarená akcia, v rámci ktorej sa na ľade stretli dve alebo dve a pol generácie slovenského hokeja. V šatni sme si spomenuli na olympijskú kvalifikáciu v Sheffielde – na začiatky slovenského hokeja,“ prezradil bývalý kanonier, ktorý si pre exhibičné stretnutia ochotne odložil let do Ameriky.

„Vo štvrtok som odviezol na letisko rodinu a ostávam tu až do záveru série. Musel som si len preložiť dve-tri veci, ktoré ma čakajú v Amerike,“ priznal.

Atmosféra v hľadisku príjemne prekvapila všetkých aktérov. Na ľade sa bavil i Zdeno Chára, ktorý je povestný tým, že vždy hrá naplno. „Šlo o zábavu. Ľudia chceli vidieť veľa gólov a baviť sa peknými kombináciami. Viem sa tomu prispôsobiť,“ usmieval sa.

Špeciálne prežíval súboj jeden z otcov myšlienky Ľuboš Bartečko. „Priznávam, trošku som sa obával, ako to celé dopadne. No bola to nezabudnuteľná akcia. Chceli sme doplniť výber St. Louis aj o zvučnejšie mená ako sú MacInnis, Pronger či Tkachuk, ale boli príliš zaneprázdnení. Aj tak to bolo celé výborné,“ rozplýval sa Bartečko a naznačil, že ešte plánuje pokračovať v kariére. Na otázku, či v Poprade, s úsmevom odvetil: „Uvidíme.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Gáborík #Pavol Demitra #St. Louis Alumni