Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Šatan: Na exhibície sa teším. Budú sviatkami hokeja

Budúci týždeň odohrá tri spomienkové zápasy na počesť Pavla Demitru v Poprade, Trenčíne a Bratislave. Aby bol na ne dobre pripravený, bol si pár krát zatrénovať s kamarátom Ľubomírom Višňovským.

15.08.2014 10:00
Višňovský, Šatan Foto:
Ľubomír Višnovský a Miroslav Šatan počas tréningu.
debata

„Potreboval som sa trochu rozhýbať, aby som sa v zápasoch nezranil. Telo si potrebuje opäť zvyknúť na pohyb na ľade. Využil som, že Ľubo sa pripravuje doma v Bratislave a pridal som sa k nemu,“ prezradil dlhoročný kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslav Šatan. Na tohtoročnom svetovom šampionáte v Minsku oznámil koniec svojej úspešnej kariéry.

Ako dlho sa na exhibičné stretnutia pripravujete?
Prvýkrát som bol na ľade začiatkom týždňa. Bolo to vôbec prvý raz od majstrovstiev sveta. Najviac ma bolel úvodný tréning, už sa to zlepšuje. Rovnaké to však bolo každý rok. Musím sa však priznať, že vlastne ani naplno netrénujem, len som si bol zakorčuľovať. Intenzita je nízka. Dva-tri tréningy mi úplne stačia. Najbližšie sa asi postavím na ľad až v stredu v Poprade.

Po trojici zápasov opäť odložíte výstroj a korčule do kúta alebo budete pokračovať v tréningu?
Po nich už trénovať nebudem. Zatiaľ sa držím toho, čo som povedal – že s hokejom som skončil. Vôbec to pre mňa nie je náročné. Práve naopak, je to veľmi jednoduché.

Naozaj vám hokej vôbec nechýba?
Nie, som v rovnakej situácii ako v minulosti. Všetci ostatní už trénujú a ja nie. V uplynulých rokoch som odohral zväčša len pol sezóny alebo som mal dlhšie prestávky a výpadky. Vyhovovalo mi to. Rozdiel je len v tom, že vtedy som sa ešte plánoval vrátiť na ľad.

Nechodíte naň ani so synom Mirkom?
Má teraz letnú prestávku. Keď sme však boli v Amerike, tak chodil do hokejového tábora, kde korčuľovali. Počas roka, ak o to bude mať jeho tréner záujem, môžem s chlapcami párkrát vybehnúť na ľad.

Čo očakávate od exhibičných duelov na Demitrovu počesť?
Pocity budú iste zmiešané. Celá séria je najmä o Paľovi, takže sa k slovu dostanú emócie. No na druhej strane to bude aj sviatok hokeja. Príde tam veľa mojich bývalých spoluhráčov z reprezentácie i NHL, ktorých som dlhšie nevidel. Môžem si s nimi po dlhšom čase zahrať hokej a porozprávať sa. To vnímam pozitívne. Mám dôvod tešiť sa na stretnutia.

V stredu sa s vami po ľadovej ploche preháňal aj bývalý tenista Dominik Hrbatý. Dávali ste mu nejaké hokejové rady?
Minulý týždeň ma školil v tenise, tak sme si to teraz vymenili. Zavolal som ho, aby sa trošku zlepšil. Učili sme ho brzdiť, robiť oblúky a strieľať. Na to, že nehráva hokej, mu to šlo celkom dobre.

zväčšiť Dominik Hrbatý sa prizerá na tréning... Foto: Ľuboš Pilc
Dominik Hrbatý Dominik Hrbatý sa prizerá na tréning slovenských hokejových legiend.

V predošlých dňoch ste si vyskúšali úlohu herca. Poškuľujete po novom remesle?
Nie. Boli to len dve malé výnimky. Najprv som si v seriáli pre deti a mládež zahral sám seba. V jednej časti, ktorej témou je hokej, sa objavím na minútu alebo dve. Druhou mojou skúsenosťou je dokumentárna séria o Slovenskom národnom povstaní. Spolu s ďalšími piatimi známymi ľudmi sme do toho šli, aby sme upriamili pozornosť na túto dôležitú súčasť našich dejín a priblížili ju najmä mladým ľuďom, ktorí toho o povstaní veľa nevedia. Bolo zaujímavé stráviť s hercami štrnásť hodín natáčania, hoci film bude mať len šesť minút. Bola to príjemná skúsenosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ľubomír Višňovský #Dominik Hrbatý #Pavol Demitra #Miroslav Šatan