Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejové hviezdy Slovenska a St. Louis si pripomenú Demitru

Viacero niekdajších hokejových hviezd sa v druhej polovici augusta predstaví v troch exhibičných dueloch v Poprade, Trenčíne a Bratislave na počesť tragicky zosnulého Pavla Demitru.

22.07.2014 13:23
Ilustračná snímka, hokej Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Proti sebe nastúpia slovenské hviezdy a bývalí hráči klubu St. Louis Blues, v ktorom Demitra pôsobil na prelome milénií. Na organizácii stretnutí sa podieľajú Ľuboš Bartečko a Kelly Chase, obaja s ním hrávali v tíme „bluesmanov“. V súbojoch by sa mal predstaviť aj Anton Šťastný či Miroslav Šatan, Scott Young, Jamal Mayers, Marc Bergevin, Bernie Federko alebo Tyson Nash.

„Pre každého bude česť stretnúť sa s jeho rodinou a vzdať poctu. Všetci sa na to veľmi tešia. Pavol bol jedným z mála chalanov s obrovským vplyvom na ľudí okolo seba. Bol vždy k dispozícii, keď ho niekto potreboval. Bol vynikajúci spoluhráč a skvelý človek mimo ľadu. V každom kúte Slovenska ľudia po vyslovení jeho mena vedia, kto to bol a čo všetko dokázal. Na Slovensku chceme aj s pomocou týchto exhibičných zápasov vyzbierať nejaké financie na charitatívne účely. Chceme si ho pripomenúť a pamätať navždy. Za to kým bol a čo dokázal,“ cituje Ľuboša Bartečka oficiálny klubu St. Louis Blues, v ktorom Pavol Demitra pôsobil v rokoch 1996 – 2004.

Duel v Poprade je naplánovaný na stredu 20. augusta, v Trenčíne sa uskutoční o dva dni neskôr v Bratislave v sobotu 23. augusta.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavol Demitra #exhibícia