Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hadamczik sa po dvoch rokoch vráti k českej reprezentácii

K hokejovej reprezentácii sa po dvoch rokoch vráti Alois Hadamczik. Výkonný výbor Českého zväzu ľadového hokeja v pondelok rozhodol, že 57-ročný kouč nahradí Vladimíra Růžičku, ktorý po májových majstrovstvách sveta v Nemecku vo funkcii skončí.

26.04.2010 17:18
Alois Hadamczik Foto:
Alois Hadamczik.
debata (2)

Druhým kandidátom bol súčasný asistent trénera Josef Jandač, ale jedenásť členov výboru dalo prednosť Hadamczikovi. Nový kouč má za úlohu do štrnástich dní zostaviť realizačný tím.

„Zmluvu by som mal mať minimálne na dva roky, ale o tom ešte budem debatovať. K reprezentácii sa vraciam rád, chcel by som nadviazať na predchádzajúce medailové úspechy a podľa toho vypadajú aj moje ciele s národným tímom,“ uviedol Hadamczik.

Národný tím trénoval tri sezóny. V roku 2006 ho doviedol na olympiáde v Turíne k tretiemu miestu a na nasledujúcich MS v Rige ku striebru. Na ďalších svetových šampionátoch v rokoch 2006 a 2007 Česko vypadlo zakaždým vo štvrťfinále.

Doterajší tréner Vítkovíc, finalistu extraligovej sezóny, bude mať šancu vďaka návratu k reprezentácii vylepšiť si negatívnu zápasovú bilanciu. Tím viedol v 88 zápasoch, z ktorých bolo 38 víťazných a v 47 prípadoch utrpeli Česi porážku. Tri duely sa skončili nerozhodne. Hadamczik trénoval aj juniorskú reprezentáciu, ktorú v roku 2005 doviedol k bronzu na MS hráčov do 20 rokov.

Zástupcovia zväzu v pondelok rozhodli aj o tom, že reprezentáciu do dvadsať rokov povedie Miroslav Přerost spoločne s niekdajším obrancom Detroitu Jiřím Fischerom.

2 debata chyba