Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán Tampy Lecavalier i kouč Melrose: Hovi? Ten bol famózny

Tréner Tampy Bay Barry Melrose nešetril po zápase slovami chvály na bratislavský celok. "Slovan hral vynikajúco, evidentne najmä zásluhou dobrej prípravy hráčov zo strany trénera. V 2. tretine sa domáci dostali mojim chlapcom pod kožu, mali sme veľa vylúčení, našťastie sa nám ich podarilo eliminovať. Všetkým chcem za utorňajší večer pogratulovať," povedal.

01.10.2008 03:31
Slovan - Tampa, Lecavalier Foto:
Po tejto strele Vincenta Lecavaliera vyrovnala Tampa na 2:2.
debata

Melrose vyzdvihol najmä brankára Sasu Hoviho, ktorý viackrát Slovan podržal kvalitnými zákrokmi. „Bol vynikajúci, zachránil niekoľko jasných šancí. Opakovane vychytať St. Louisa či Lecavaliera, ktorí patria do dvadsiatky najlepších hráčov na svete, je umenie,“ hádzal Fínovi komplimenty kouč zámorského tímu. Príjemne prekvapený bol aj z fanúšikov, ktorí podľa jeho slov boli poriadne hluční a vytvorili fantastickú atmosféru.

V zápase sa na strane „bleskov“ predstavili bratislavskému publiku aj slovenskí obrancovia Andrej Meszároš a Vladimír Mihálik. S Mihálikom v tejto sezóne kouč údajne ešte ani nepočítal, no vďaka jeho neustálemu zlepšovaniu sa ho plánuje zaradiť do kádra hneď od začiatku sezóny. „Aj tentoraz bol fantastický,“ pochválil slovenského obra, ktorý bude po Zdenovi Chárovi druhým navyšším hráčom v zámorskej profilige.

Meszároš už svoje miesto v tíme má a Melrose je z neho evidentne nadšený. „Je absolútne neskutočný. Je to mladý, výborne stavaný hráč, ktorý fantasticky strieľa,“ poukázal na prednosti rodáka z Považskej Bystrice. „Bude sa len zlepšovať a určite ho čaká budúcnosť jedného z najlepších obrancov v NHL,“ uzavrel.

Kapitán Tampy Bay Vincent Lecavalier odohral v príprave na nový ročník profiligy len druhý zápas (liečil sa z operácie ramena), no hernú pauzu na ňom prakticky nebolo vidno a jeden z najlepších útočníkov sveta dokazoval svoju veľkosť. Počas presilovej hry piatich proti trom vyrovnával na 2:2 a v samostatných nájazdoch po krásnej kľučke rozhodol o osude zápasu.

„Slovan hral výborne. My sme najmä v druhej tretine hrali nedisciplinovane, čo nás brzdilo. Brankár predviedol niekoľko naozaj úžasných zákrokov,“ vychválil Sasu Hoviho s 52 gólmi druhý najlepší strelec posledného ročníka NHL Vincent Lecavalier.

debata chyba