Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozprávkový návrat Savarda, Šatan 1+1. Canucks rabovali v Chicagu

Hokejisti Bostonu Bruins vyhrali v úvodnom zápase série 2. kola play-off nad Philadelphiou 5:4 po predĺžení. Hrdinom domácich sa stal útočník Marc Savard, ktorý nastúpil na prvý zápas od 2. marca, keď v zápase s Pittsburghom utŕžil silný otras mozgu a v 74. minúte rozhodol o triumfe Bruins.

01.05.2010 22:02 , aktualizované: 02.05.2010 08:20
Miroslav Šatan Foto:
Tichý zabijak Miroslav Šatan sa tešil z hetriku sedemkrát...
debata (4)

Play-off NHL, 2. kolo:

Východná konferencia:

Východná konferencia.
Východná konferencia. Východná konferencia.

BOSTON – PHILEDELPHIA 5:4 po predĺžení (2:0, 1:2, 1:2 – 1:0) – stav série 1:0

Góly: 3. Begin (Bergeron, Recchi), 13. Bergeron (Wideman), 32. ŠATAN (Boychuk, Wideman), 48. Krejčí (ŠATAN, Lucic), 74. Savard (Wideman, CHÁRA) – 28. Parent (Richards, Asham), 36. Pronger (Timonen, Richards), 53. Richards (Briere, Hartnell), 57. Briere (Carle, Pronger)
Strely na bránku: 46:36. Brankári: Rask – Boucher. Vylúčení: 7:5, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 17 565 divákov.
Hviezdy zápasu: Savard, Bergeron, Richards.

Volajte ho Zázračný Marc. Tak premenovala útočníka Bostonu Marca Savarda stránka nhl.com po prvom súboji s Philadelphiou. Ten sa dva mesiace od utŕženia otrasu mozgu zázračne rýchlo dostal z tohto zranenia a okamžite po návrate do zostavy Bruins zažiaril.

„Je to úžasné. Snažil som sa robiť všetko podľa pokynov trénerov, naskakovať na čo najkratšie, ale energické striedania. Cítim sa fantasticky, čo viac som si mohol priať? Som späť v tíme, hrali sme pred našimi fanúšikmi a ja som dal víťazný gól, nádhera,“ rozplýval sa šťastný strelec.

Boston začal zápas výborne, po prvej tretine viedol 2:0 a hru mal jasne pod kontrolou. Philadelphia sa dostala až v druhej tretine ako-tak do tempa, ale Bruins si náskok držali. V 32. minúte sa presadil aj slovenský útočník Miroslav Šatan, ktorý strelil svoj tretí gól v tohtoročnom play-off. Neskôr pridal i tretiu asistenciu, keď sa podieľal na zásahu Davida Krejčího.

Letci sa nevzdávali a dvoma zlepenými gólmi v poslednej desaťminútovke vyrovnali na 4:4 a vynútili si predĺženie. V ňom však opäť jasne dominoval Boston. Na brankára Briana Bouchera za 14 minút vyslali domáci hokejisti až pätnásť striel, z toho tá posledná z hokejky Savarda už prešla za Boucherov chrbát – 5:4.

Marc Savard a jeho obrovská radosť z víťazného... Foto: SITA
Marc Savard Marc Savard a jeho obrovská radosť z víťazného gólu.

Západná konferencia:

Západná konferencia.
Západná konferencia. Západná konferencia.

CHICAGO – VANCOUVER 1:5 (0:2, 0:3, 1:0 – stav série 0:1

Góly: 43. Kane (Toews, Bolland) – 14. Ehrhoff (Raymond, Kesler), 20. Raymond (Kesler), 21. H. Sedin (D. Sedin, Salo), 31. Wellwood (Bernier, Hansen), 37. Grabner (Rypien, Hansen)
Strely na bránku: 37:28. Brankári: Niemi (od 41. Huet) – Luongo. Vylúčení: 4:6, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 22 184 divákov.
Hviezdy zápasu: Raymond, Luongo, Kesler.

Chicago má mladý a extrémne talentovaný tím, ktorý patrí medzi favoritov play-off, no v úvodnom dueli série s Vancouvrom sa partia okolo Jonathana Toewsa a Patricka Kanea zmenila na partiu školákov, ktorí dostali poriadnu lekciu. Blackhawks po dvoch tretinách prehrávali 0:5, nedarilo sa im v obrane aj v útoku, a tak bolo vyše 22 tisíc divákov v United Center v poriadnom šoku.

„Rozdiel medzi tímami bol v tom, že my sme sa vedeli v rozhodujúcich momentoch presadiť a oni nie. Chicago má silný tím, čo všetci vieme. Odviedli sme skvelú robotu a keď aj hráči zaváhali, podržal ich výborný gólman Roberto Luongo. Kľúčové boli góly z konca prvej a začiatku druhej tretiny, tie zobral domácim krídla z plachiet. Vedieme 1:0, je to pekné, ale stále iba jeden zápas,“ hodnotil duel tréner hostí Alain Vigneault.

Chicago sa snažilo, svojho súpera síce prestrieľalo, no Luongo čaroval. Zneškodnil nájazd Kanea, bezchybný bol aj pri pokusoch obrancu Briana Campbella a poradil si aj s troma strelami Tomáša Kopeckého. Druhý Slovák v zápase Marián Hossa nemal ani jednu strelu na bránku. Rovnakú bilanciu mal i Pavol Demitra z víťazného tímu.

4 debata chyba