Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vyrovná sa najlepším brankárom v NHL. Na adresu Slováka znie pred draftom veľká chvála

Adam Gajan by mohol byť jediným slovenským brankárom, ktorého meno zaznie na tohtoročnom drafte nováčikov do zámorskej NHL.

08.06.2023 06:57
747401943 Foto:
Slovenský brankár Adam Gajan vo štvrťfinálovom súboji proti Kanade na MS do 20 rokov.
debata

Devätnásťročný Popradčan zažiaril na ostatných majstrovstvách sveta hokejistov do 20 rokov, na ktorých ho vyhlásili za najlepšieho gólmana turnaja.

Renomovaný expert Corey Pronman z magazínu The Athletic ho radí po fyzickej stránke k najlepším hráčom, ktorých si budú môcť kluby profiligy vybrať na blížiacom sa drafte.

dominik-hasek-ukrajina Čítajte aj Hašek poslal NHL tvrdý odkaz priamo z Ukrajiny: Prestaňte podporovať ruské vraždenie a genocídu detí!

Pronman zaradil Gajana na druhé miesto vo svojom rebríčku nádejí, ktoré fyzicky či herným štýlom pripomínajú etablovaných hráčov NHL.

„Gajan má priemernú postavu na brankára profiligy, ale je veľmi atletický. Jeho pohyb v bránke zo strany na stranu je na špičkovej úrovni a dokáže robiť efektné zákroky. Jeden funkcionár z NHL mi povedal, že je na tom podobne ako najlepší brankári v lige,“ prezradil odborník.

Nela Lopušanová Čítajte aj Pocta ako hrom. Lopušanová je treťou najlepšou hokejistkou sveta

Okrem Gajana sa v Pronmanovom rebríčku ‚atletickosti‘ objavili aj ďalší dvaja Slováci mimo zoradenej prvej osmičky – útočníci František Dej so Samuelom Honzekom.

Útočníka Dalibora Dvorského spomenul expert medzi hráčmi s najlepšou prácou s pukom a útočníka Ondreja Molnára medzi najlepšími korčuliarmi. Bližšie sa k nim nevyjadril.

Rebríček nádejí pred draftom NHL aj so Slovákom Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Nielen kanál TVA Sports tvrdí, že NHL uvidí v...
debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Gajan