Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košičania hlásia nové meno na striedačke. Odprezentovali ho so Stanleyho pohárom nad hlavou

Kanaďan Ryan Colville sa stal novým asistentom hlavného trénera HC Košice Dana Cemana.

06.06.2023 21:25
16. Finále Košice - Zvolen Foto: ,
Majstrovské oslavy košických hokejistov.
debata

Vo funkcii vystriedal Fína Tima Saarikoskiho, ktorý odišiel do Nemecka. Košický klub informoval o zmene v trénerskom štábe na oficiálnej stránke.

Pre Colvillea pôjde o prvú skúsenosť s európskym hokejom. V pozícii videoanalytika pracoval pre kluby zámorskej NHL Columbus Blue Jackets a Los Angeles Kings.

Ako súčasť organizácie „kráľov“ získal v roku 2012 Stanleyho pohár. Neskôr pôsobil ako hlavný tréner a generálny manažér v klube Cincinnati Thunder v nižšej zámorskej súťaži NA3HL. Uplynulých päť sezón pôsobil ako asistent trénera v klube Red Deer Rebels vo WHL.

"Keď sme začali hľadať asistenta, prejavilo záujem veľa kvalifikovaných kvalitných trénerov z rôznych krajín. Po dôkladnom zvažovaní a viacerých rozhovoroch nás Ryanove skúsenosti, hokejové znalosti, osobnosť a charakter presvedčili, že práve on je pre nás voľba číslo jedna.

Jeho skúsenosti z pozície video trénera v NHL budú nesmierny prínos pre našu video analýzu, prípravu a rozvoj.

V kanadskom tíme Red Deer (WHL) nabral bohaté skúsenosti na pozícii asistenta trénera. Pre mňa bolo taktiež veľmi dôležité, že všetci ľudia, s ktorými Ryan spolupracoval a s ktorými som sa rozprával, potvrdili, že je to skromný, tvrdo pracujúci a charakterný človek.

Veľmi sa teším na spoluprácu a myslím si, že perfektne zapadne do našej organizácie," uviedol tréner Dan Ceman pre klubovú stránku.

04. Finále Košice - Zvolen Čítajte aj Neznášam takéto hádky. Dve extraligy by boli nezmysel, vraví Kanaďan so slovenskými koreňmi

Jeho nový asistent sa teší na prácu v klube, ktorý v uplynulom extraligovom ročníku 2022/2023 získal majstrovský titul a čaká ho aj pôsobenie v Lige majstrov.

„Vďaka dosiahnutému úspechu a skvelej reputácii klubu a komunity som vedel, že Košice budú skvelé miesto pre moju prácu. Po rozhovoroch s Danom som vedel, že Košice sú perfektné miesto, v ktorom môžem pokračovať vo svojom rozvoji v úlohe trénera,“ poznamenal Colville.

Jeho predchodca na pozícii asistenta v košickom tíme Timo Saarikoski pôsobil v klube dve sezóny. Po nich zamieril do klubu EHC Freiburg v druhej najvyššej nemeckej súťaži, ktorý povedie ako hlavný tréner.

Rebríček klubov hokejovej extraligy podľa tržieb Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. MHk 32 Liptovský Mikuláš: 568 850 eur...
debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Dan Ceman #Ryan Colville