Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Debakel v Dallase. Stanleyho pohár bude mať nového držiteľa

Hokejisti Vegas Golden Knights si po druhý raz vo svojej šesťročnej histórii zahrajú finále NHL. Postup si vybojovali v noci na utorok, keď v šiestom zápase finále Západnej konferencie zvíťazili nad Dallasom Stars 6:0 a v sérii triumfovali 4:2.

30.05.2023 06:55 , aktualizované: 07:08
Vegas Foto: ,
Hokejisti Vegas po postupe do finále NHL.
debata

O Stanleyho pohár sa pobijú s Floridou, prvý zápas je na programe zo soboty na nedeľu vo Vegas.

Vegas sa dostalo do finále aj vo svojej prvej sezóne v profilige v roku 2018, v ňom však nestačilo na Washington. Florida sa do svojho jediného predošlého finále NHL dostala v roku 1996, v ňom prehrala s Coloradom.

V šiestom dueli na klzisku Dallasu potiahol Golden Knights švédsky center William Karlsson, keď zaznamenal dva góly. Brankár Adin Hill predviedol 23 úspešných zákrokov, jeho spoluhráči Keegan Kolesar, Michael Amadio a William Carrier zaznamenali gól a asistenciu.

Vegas položilo základ úspechu už v úvodnej tretine, keď Dallas prestrieľalo v pomere 16:7 a po štrnástich minútach viedlo rozdielom troch gólov.

„Keď sme sa dostali do trojgólového vedenia, myslím, že sme odviedli skvelú prácu a sústredili sa na to, čo bolo pred nami,“ uviedol pre nhl.com hlavný tréner Golden Knights Bruce Cassidy.

gretzky barkov Čítajte aj Legendárny Gretzky bol v údive z gólu kapitána Floridy: Neuveriteľné, jedna z najkrajších akcií, aké som kedy videl

Dallas nedokázal reagovať ani v prostrednej časti hry a na bránku súpera vyslal iba päť striel.

„Veľmi skoro sme prehrávali, vedeli sme však, že zostáva do konca ešte veľa času, no nedokázali sme sa rozbehnúť,“ uviedol útočník Dallasu Joe Pavelski.

V polovici duelu zvýšil na 4:0 Jonathan Marchessault, ktorý sa presadil ako jediný spomedzi prvých dvoch formácií. Gólovo explodovali nižšie päťky, pričom trikrát sa presadil tretí útok a dva góly pridala štvrtá útočná trojica.

Višňovský Slovan KHL hokej Čítajte aj Višňovský: Američania nás kritizujú, ale Rusov z NHL nevyhodili. Slovákom pôsobenie v KHL nevyčítam, šiel by som tiež

Šírku kádra po zápase chválil aj autor dvoch gólov William Karlsson: „Je to jedna z našich silných stránok, preto sme sa dostali tak ďaleko. Ak sa podarí každý zápas zabrať všetkým štyrom formáciám, určite budeme ťažko zdolateľným tímom.“

Zdramatizovanie nedovolili hostia ani v záverečnej dvadsaťminútovke, keď už v jej úvode zvýšil na 5:0 druhým presným zásahom v stretnutí Karlsson a na 6:0 uzavrel v 53. minúte Mike Amadio.

„Rozhodne to bol náš najlepší zápas v play off a prišiel v správnom čase,“ poznamenal Cassidy.

Najslávnejšie bratské zoskupenia v NHL Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Väčšinou zo súrodencov jeden vyčnieval, no...
debata chyba
Viac na túto tému: #Dallas Stars #Vegas Golden Knights