Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Floridu delí od finále jediná výhra, Barkov nedohral pre zranenie

Hokejisti Floridy sú blízko k postupu do finále play off NHL. V treťom finálovom dueli Východnej konferencie zvíťazili nad Carolinou 1:0 a v sérii vedú už 3:0.

23.05.2023 06:18 , aktualizované: 09:22
Ryan Lomberg Foto: ,
Ryan Lomberg z Floridy náraža na mantinel útočníka Caroliny Jesperiho Kotkaniemiho.
debata

O triumfe Panthers rozhodol v 31. minúte v presilovej hre Sam Reinhart. Štvrtý zápas je na programe v noci na štvrtok o 2.00 SELČ opäť na ľade Floridy.

Reinhart sa v presilovke dostal k puku v priestore pravého kruhu na vhadzovanie. Hoci bol chrbtom k bránke, rýchlo sa otočil a strelou k vzdialenejšej žrdi prekonal Frederika Andersena.

Skvelý výkon podal brankár Floridy Sergej Bobrovskij, ktorý vykryl všetkých 32 striel Hurricanes. Zaznamenal tak prvé čisté konto v tohtosezónnej vyraďovačke.

„Spoluhráči odviedli skvelú prácu. Všetky tie malé detaily – blokovali strely, vložili hokejky do súperovej prihrávky, vykryli priestory. Je to pre nás určite cenný výsledok. Bol to úžasný výkon celého tímu,“ povedal podľa nhl.com Bobrovskij, ktorý dosiahol prvý shutout v kariére v play off NHL.

Čakal naň 64 zápasov. Pre porovnanie – v základnej časti si pripísal 38 núl v 642 dueloch.

Škvrnou na víťazstve „panterov“ bolo zranenie útočníka Aleksandra Barkova. Po „hipčeku“ od Jacka Druryho odstúpil už v prvej tretine a do hry sa už nevrátil. Fínsky center utrpel zranenie v dolnej časti tela, tréner Paul Maurice nemal o ňom bližšie informácie. Panthers napokon zvládli duel aj bez svojho kapitána.

„Držali sme sa až do konca nášho herného plánu. Páčilo sa nám, ako sme hrali v tretej tretine. Nemali sme veľa striel, ale zostali sme aktívni a hrali naďalej vo vysokom tempe. Takýmto spôsobom sa vyhrávajú zápasy v tejto fáze sezóny,“ zdôraznil autor jediného gólu Reinhart.

Patrik Koch Čítajte aj Zaujal tvrdou hrou. Slovenského mladíka si všímajú v NHL, ukradnú ho českému majstrovi?

Asistenciu si pri jeho zásahu pripísal aj najproduktívnejší hráč Floridy a hrdina prvých dvoch zápasov série Matthew Tkachuk.

Hurricanes mali šance, domácich prestrieľali 32:17. V prvej tretine Jesper Fast tečoval strelu Brenta Burnsa do žŕdky, Stefana Noesena v samostatnom úniku vychytal Bobrovskij. Hostia veria, že napriek nepriaznivému vývoju série majú stále šancu ju otočiť.

„Myslím si, že ak sa nám podarí vybojovať prvé víťazstvo a budeme pokračovať v takejto hre, tak sa potom šťastena prikloní ku nám a odpichneme sa od toho. Musíme čo najskôr hodiť túto prehru za hlavu a sústrediť sa na štvrtý zápas,“ vyhlásil kapitán „hurikánov“ Jordan Staal.

Marek Hrivík Čítajte aj Keď si slovenský kapitán kliesnil cestu do NHL, tréner si pred ním vyložil bosé nohy. Nákupy s Jágrom viac nechce zažiť

Len štyrikrát v celej histórii NHL sa podarilo tímu otočiť nepriaznivý stav série play off z 0:3 na 4:3. Caroline sa to dosiaľ nepodarilo nikdy, pokiaľ prehrala prvé tri zápasy série.

„Nemôžeme urobiť viac. Páči sa nám, ako hráme, to je jasné. Musíme len nájsť cestu k víťazstvu,“ vyjadril sa tréner Caroliny Rod Brind'Amour.

Semifinále play off NHL

Finále Východnej konferencie – 3. zápas /na 4 víťazstvá/:
Florida – Carolina 1:0 - stav série: 3:0
Gól: 31. Reinhart (Tkachuk, Bennett). Brankári: Bobrovskij – Andersen, strely na bránku: 17:32.

Kto bude posledný? Bez štítu hrajú známe mená NHL Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Plexisklo chrániace oči sa stalo v NHL povinným...
debata chyba
Viac na túto tému: #Carolina Hurricanes #Florida Panthers