Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Majster obratov v NHL. Vegas v závere opäť vyrovnalo, je dva zápasy od finále Stanleyho pohára

Hokejisti Vegas Golden Knihgts zvíťazili v druhom zápas finále západnej konferencie nad Dallasom Stars 3:2 po predĺžení a zvýšili vedenie v sérii na 2:0.

22.05.2023 06:21 , aktualizované: 06:37
Stars Golden Knights Hockey Foto: ,
Radosť hokejistov Vegas po víťaznom góle Chandlera Stephensona v predĺžení.
debata

Vegas pritom v závere prehrávali 2:1, no necelé tri minúty pred koncom ho vrátil do zápasu vyrovnávajúcim gólom Jonathan Marchessault. V následnom predĺžení rozhodol o triumfe Golden Knights Chandler Stephenson.

Vegas vyhralo v tohtoročných bojoch o Stanleyho pohár už osem zápasov, v ktorých prehrávalo. Platilo to aj o posledných štyroch, čím vyrovnalo svoj vlastný ligový rekord spred dvoch rokov. Séria sa teraz sťahuje do Dallasu, kde je tretí duel na programe v noci na stredu o 2.00 SELČ.

Zostrih zo zápasu Vegas vs. Dallas.

Domáci prehrávali ešte necelé tri minúty pred koncom riadneho hracieho času 1:2, ale Jonathan Marchessault v čase 57:38 vyrovnal a v úvode predĺženia rozhodol Stephenson.

Dvadsaťdeväťročný útočník zblízka dorazil do bránky puk po strele Sheu Theodora. Stephenson si okrem víťazného gólu pripísal aj asistenciu pri prvom góle Vegas z hokejky Marka Stonea, bilanciu 1+1 mali aj Marchessault a Stone. Góly Stars strelili Jason Robertson a Miro Heiskanen, obranca Ryan Suter zaznamenal dve asistencie.

Knights tak vyhrali oba domáce zápasy konferenčného finále v predĺžení. Hrdinom prvého duelu (4:3 pp) bol Brett Howden, ktorý rozhodol po 95 sekundách extračasu.

semifinále play off NHL
finále Západnej konferencie – 2. zápas /na 4 víťazstvá/:
Vegas Golden Knights – Dallas Stars 3:2 pp (1:1, 0:1, 1:0 – 1:0)
Góly: 11. Stone (Stephenson, Marchessault), 58. Marchessault (Eichel, Barbašov), 62. Stephenson (Theodore, Stone) – 3. Heiskanen (Glendening, Suter), 30. Robertson (Dadonov, Suter). Brankári: Hill – Oettinger, strely na bránku: 24:28.
/stav série: 2:0/

Najslávnejšie bratské zoskupenia v NHL Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Väčšinou zo súrodencov jeden vyčnieval, no...
debata chyba
Viac na túto tému: #Dallas Stars #Vegas Golden Knights