Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rekord veterána na spečatenie postupu nestačil. Sériu Dallasu so Seattlom rozhodne siedmy zápas

Hokejisti Seattlu vyrovnali stav série 2. kola play off NHL s Dallasom na 3:3. V šiestom semifinále Západnej konferencie uspeli doma 6:3 a vynútili si rozhodujúci siedmy zápas.

14.05.2023 06:56 , aktualizované: 10:45
Joe Pavelski Foto: ,
Joe Pavelski z Dallasu pred brankárom Seattlu Philippom Grubauerom.
debata

Ten sa bude hrať v noci na utorok v Dallase. Jordan Eberle (2+1) a Eeli Tolvanen (1+2) si v drese Seattlu pripísali po tri body. Za Dallas sa strelecky presadil aj Joe Pavelski a ôsmym gólom v jednej sérii stanovil nový klubový rekord.

Kraken odskočili na začiatku druhej tretiny súperovi na rozdiel troch gólov (4:1) a náskok si už nenechali vziať. Po štvrtom inkasovanom góle nahradil Scott Wedgewood v bránke Dallasu Jakea Oettingera.

Za domácich mal Philipp Grubauer 20 úspešných zákrokov. Pavelski dal v kariére už 72 gólov vo vyraďovačke, čo je spolu s Alexandrom Ovečkinom najviac spomedzi stále aktívnych hráčov. Jeho osem zásahov v play off znamená aj vyrovnanie zápisu Martina St. Louisa (New York Rangers, 2014) a Johnnyho Bucyka (Boston Bruins, 1974) medzi hráčmi vo veku 38 a viac rokov.

“Čaká nás siedmy zápas, v ktorom sa môže stať čokoľvek. Sme nadšení z toho, že máme šancu na postup. Nepozeráme sa príliš dopredu, vždy nás zaujíma najbližší zápas, najbližšie striedanie. Dáme do toho všetko a snáď sa stane dobrá vec,” povedal pre nhl.com Yanni Gourde, ktorý na konci 9. minúty dostal Kraken do vedenia.

Auston Matthews Čítajte aj Je koniec, Toronto stroskotalo na Floride. Edmonton stratil náskok, Vegas chýba posledný krok

Na zásah dvojnásobného víťaza Stanley Cupu s Tampou Bay však o 31 sekúnd neskôr zareagoval Mason Marchment a vyrovnal na 1:1. Kraken potom strelili tri góly za sebou. Ešte v prvej tretine sa v presilovke zorientoval Eberle a behkendom vrátil tímu vedenie.

Domáci mali v elektrizujúcej atmosfére výborný vstup do druhej časti, po krásnej prihrávke Olivera Bjorkstranda zvýšil v 22. minúte na 3:1 Tolvanen a o tri minúty neskôr sa strelou švihom prezentoval nováčik Tye Kartye, ktorý dal svoj tretí gól v play off.

Tomáš Tatar Čítajte aj Obrat sa nekonal, New Jersey má po sezóne. Tatar s Nemcom sú k dispozícii Ramsaymu

“Nemôžeme si dovoliť takýto zápas, hrali sme nezodpovedne. Som sklamaný aj zo seba. Neostáva nám nič iné len sa sústrediť na zápas číslo 7,” povedal obranca Stars Esa Lindell, ktorý mal štyri mínusky. Tretí najprodukívnejší hráč play off Roope Hintz vyšiel v tomto zápase bodovo naprázdno.

Pavelski znížil na 2:4 úspešným tečom v 26. minúte, ale domácich potom podržal brankár Grubauer, aj keď mu pomohla konštrukcia bránky po strelách Pavelského a Jasona Robertsona. V záverečnej časti zvýšil na 5:2 ďalší nováčik Seattlu Matty Beniers, bleskovo síce znížil Joel Kiviranta, no posledné slovo mal Eberle, ktorý spečatil triumf Kraken gólom do prázdnej bránky.

“Milujem ako hráči aj realizačný tím pristúpili k tomuto zápasu. Vedeli sme, čo je v hre, každému bolo jasné ako sa má pripraviť, nebolo nutné veľa rozprávať. Od rána sme cítili, že všetko ide správnym smerom. Boli sme koncentrovaní, ale zároveň uvoľnení,” povedal tréner Dave Hakstol.

Lotyšsko MS2023 Hokej B Slovensko Nemec príchod Čítajte aj Nemec je už v Rige, únavu po dlhom lete necítil. Prezradil, kedy by mohol nastúpiť

Seattle čaká druhý siedmy zápas, v úvodnom kole vyradil nováčik v play off obhajcu Stanley Cupu Colorado.

“Bude to iné ako v prvom kole. Dallas má typologicky odlišný tím ako Avalanche. Musíme sa znovu dobre pripraviť, uvedomujeme si, že sme ostali medzi poslednými šiestimi tímami v hre a ideme sa pobiť o víťazstvo,” dodal kormidelník Seattlu. Rozhodujúci siedmy zápas je na programe v noci na utorok o 2.00 SELČ v Dallase.

NHL – 2. kolo play off

semifinále Západnej konferencie – 6. zápas
Seattle Kraken – Dallas Stars 6:3 (2:1, 2:1, 2:1) - stav série: 3:3
Góly: 9. Gourde (Tolvanen, Schultz), 17. Eberle (Tolvanen, McCann), 22. Tolvanen (Bjorkstrand, Gourde), 25. Kartye (Dunn, Beniers), 49. Beniers (Eberle, Schwartz), 60. Eberle (Wennberg) – 10. Marchment (Seguin, Domi), 26. Pavelski (Heiskanen, Robertson), 49. Kiviranta (Harley, Faksa). Brankári: Grubauer – Oettinger (25. Wedgewood), strely na bránku: 29:23.

Rebríček nádejí pred draftom NHL aj so Slovákom Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Nielen kanál TVA Sports tvrdí, že NHL uvidí v...
debata chyba
Viac na túto tému: #Dallas Stars #Seattle Kraken