Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Len stojí a zacláňa. Tatarov čas padol na minimum. Diabli z New Jersey sú krok od vyradenia

Hráči New Jersey v zostave s Tomášom Tatarom prehrali doma s Carolinou 1:6. V semifinále Východnej konferencie ich za stavu 1:3 na zápasy delí jedna prehra od vypadnutia.

10.05.2023 08:21 , aktualizované: 09:43
Hurricanes Devils Hockey Foto: ,
Hokejisti Caroliny ukončili nádeje New Jersey na dobrý výsledok piatimi gólmi v druhej tretine.
debata (2)

Slovenský útočník odohral v nočnom zápase len 8:34 min, počas ktorých nebodoval a zaznamenal jeden mínusový bod. Tatar tak strávil na ľade najmenej času spomedzi všetkých hráčov New Jersey.

Jeho „prínos“ neunikol ani veľkému fanúšikovi Devils a zakladateľovi Vox Media Tylerovi Bleszinskému. „„Devils doslova a dopísmena len stoja a pozerajú sa. Tomáš Tatar si asi myslel, že je brankár a len zacláňal vo výhľade Vaněčkovi,“ napísal Bleszinski na Twitteri.

Český útočník Martin Nečas strelil dva góly, Jordan Martinook sa prezentoval gólom a dvoma asistenciami. Carolina môže o postupe do konferenčného finále rozhodnúť v domácom zápase v noci na piatok.

Devils znížili v predošlom stretnutí stav série na 1:2, keď súperovi strelili osem gólov (8:4) a gólovo začali aj štvrtý duel. Od 2. minúty viedli po tom, čo Jack Hughes tečom strely Tima Meiera potrestal chybu hostí.

Zostrih zo zápasu New Jersey vs. Carolina.

Napokon to však bol jediný gól Devils. Carolina vyrovnala v 18. minúte zásluhou Nečasa, ktorý ju v 28. minúte poslal do vedenia. Hurricanes rozhodli o svojom víťazstve v strede druhej tretiny, keď po druhom Nečasovom góle pridali do 33. minúty ešte ďalšie tri – 5:1.

Devils nepomohlo k obratu ani následné striedanie brankárov, keď Vítka Vaněčka nahradil Akira Schmid. Naopak, v 40. minúte pridal Jordan Martinook šiesty gól hostí. Carolina nadviazala víťazstvom rozdielom piatich gólov na presvedčivé triumfy z úvodných dvoch duelov série, v ktorých vyhrala 5:1 a 6:1. Martinook je prvý hráč v histórii Hurricanes (resp. ich predchodcov Hartfordu Whalers), ktorý zaznamenal v play off štyri viacbodové zápasy po sebe.

Zostrih zo zápasu Seattle vs. Dallas.

Aj pre víťazstvo Dallasu na ľade Seattlu 6:3 bola kľúčová druhá tretina. Po náskoku 1:0 z prvej časti v nej súperovi odskočili na štvorgólový rozdiel, keď sa postupne presadili Jamie Benn, Thomas Harley, Domi a Joe Pavelski.

Jaden Schwartz síce znížil na 1:4, no ešte do druhej prestávky vrátil Roope Hintz hosťom štvorgólové vedenie. Obranca Stars Miro Heiskanen strávil na ľade viac než polovicu riadneho hracieho času – 31:02 min.

NHL – 2. kolo play off
semifinále Východnej konferencie – 4. zápas
New Jersey Devils – Carolina Hurricanes 1:6 (1:1, 0:5, 0:0)
Góly: 2. J. Hughes (Meier) – 18. Nečas (Martinook, Slavin), 28. Nečas (Pesce, Staal), 30. Pesce (Drury, Staal), 32. Fast (Chatfield), 33. Burns (Kotkaniemi, Martinook), 40. Martinook (Burns). Brankári: Vaněček (33. Schmid) – Andersen, strely na bránku: 22:28
/stav série 1:3/

semifinále Západnej konferencie – 4. zápas
Seattle Kraken – Dallas Stars 1:5 (0:1, 1:4, 0:0)
Góly: 32. Schwartz (Schultz, Geekie) – 18. Benn (Hintz, Heiskanen), 25. Harley (Domi, Kiviranta), 30. Domi (Hanley, Harley), 31. Pavelski (Robertson, Heiskanen), 40. Hintz (Benn). Brankári: Grubauer (41. Jones) – Oettinger, strely na bránku: 19:25

Slovák v akcii:
Tomáš Tatar (New Jersey) 8:34 0 0 0 –1 0 0

2 debata chyba