Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tatar s debaklom aj s hokejkou v tvári. New Jersey sa postup v NHL vzďaľuje

Po prehre 1:5 v prvom zápase 2. kola play off NHL utŕžili hokejisti New Jersey Devils debakel aj v tom druhom. Carolina Hurricanes zvíťazila 6:1 a zvýšila vedenie v sérii na 2:0.

06.05.2023 06:12 , aktualizované: 08:34
Devils Hurricanes Hockey Foto: ,
Aj druhé semifinále východnej konferencie bolo jasnou záležitosťou hokejistov Caroliny Hurricanes.
debata

Slovenský útočník Tomáš Tatar v drese Devils nebodoval. Zaznamenal dva mínusové body, dvojminútový trest, tri bodyčeky a odohral 12:15 min. Už v šiestej minúte dostal Slovák úder do tváre z hokejky Jordana Martinooka – New Jersey vylúčenie nevyužil.

Dva góly za domácich dal fínsky útočník Jesperi Kotkaniemi, ktorý otvoril skóre v 22. min a o dve minúty rozvlnil sieť opäť. „Je to dobrý pocit. Najmä keď hráte s Martinookom a Fastom, oni mi pomáhajú a dosť mi uľahčujú prácu,“ povedal center druhej formácie podľa nhl.com.

Jordan Martinook zaznamenal gól a asistenciu, Jack Drury a Shayne Gostisbehere dosiahli dve asistencie a brankár Frederik Andersen predviedol 28 zákrokov. „Každý hrá zodpovedne a preto dokážeme vyhrávať. Freddie nás výrazne podržal počas duelu,“ uviedol tréner Hurricanes Rod Brind'Amour.

Zostrih zo zápasu Carolina vs. New Jersey.

Carolina musela hneď v úvode ubrániť 23-sekundové oslabenie 3:5, čo sa jej podarilo aj vďaka Andersenovi, ktorý zlikvidoval šesť striel. „Na začiatku sme ubránili oslabenia, čo nám pomohlo. Snažíme si užívať hokej, predviesť svoju hru a reagovať na vývoj duelu,“ povedal 33-ročný Dán, ktorý odchytal za domácich tretí zápas v play off a všetky boli víťazné.

Hráči New Jersey tak rovnako ako v prvom kole proti New Yorku Rangers prehrávajú 0:2 na zápasy. O jediný presný zásah Devils sa postaral Miles Wood, znížil ním v 44. min na 1:4. V desiatom stretnutí v play off zaznamenal svoj prvý gól.

12. Dalibor Dvorský Čítajte viac Dvorský vraj náramne pasuje jednému klubu z NHL. Expert je presvedčený, že si ho vezme

„Nehrali sme tak ako sme si povedali. Carolina má dobrý tím, tvrdo bojujú o každý puk a nedokázali sme sa im v tomto vyrovnať,“ zhodnotil Wood. Brankár Akira Schmid inkasoval štyri góly z 25 striel a aj v druhom zápase série ho vystriedal Vítek Vaněček. Čech si pripísal osem zákrokov a dostal dva góly.

„Myslím si, že v prvej aj druhej tretine mali naši najlepší hráči príležitosti na to, aby sa presadili. Nepodarilo sa nám to. Sme v tom všetci spoločne. Bojovnosť počas tohto duelu však nebola dostatočne dobrá,“ skonštatoval kouč hostí Lindy Ruff. Tretí duel série je na programe v nedeľu (21.30 SEČ) na ľade Devils.

NHL – 2. kolo play off
semifinále Východnej konferencie – 2. zápas
Carolina Hurricanes – New Jersey Devils 6:1 (0:0, 4:0, 2:1)
Góly: 22. Kotkaniemi (Gostisbehere, Drury), 24. Kotkaniemi (Martinook, Fast), 38. Staal (Drury, Pesce), 40. Nečas (Gostisbehere, Slavin), 53. Martinook, 54. Noesen (Aho, Jarvis) – 44. Wood (McLeod, Bastian). Brankári: Andersen – Schmid (41. Vaněček), strely na bránku: 35:29.
/stav série: 2:0/

Slovák v akcii:
Tomáš Tatar (New Jersey) 12:15 0 0 0 –2 0 2

McDavid: Najlepší hokejista si žije v bavlnke Fotogaléria - 35 fotiek Všetky fotky
Connor McDavid je najlepší hokejista na svete a...
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Tomáš Tatar #Carolina Hurricanes #New Jersey Devils