Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

New Jersey to zvládlo. V siedmom dueli vynulovalo Rangers, pozrite si Tatarov gól

Hokejisti New Jersey Devils skompletizovali zoznam postupujúcich do 2. kola play off NHL. V noci na utorok zdolali v rozhodujúcom siedmom súboji 1. kola New York Rangers 4:0 aj vďaka gólu slovenského útočníka Tomáša Tatara a celú sériu vyhrali 4:3 na zápasy.

02.05.2023 05:57 , aktualizované: 09:03
Tomáš Tatar Foto: ,
Tomáš Tatar sa teší z gólu so spoluhráčmi z New Jersey.
debata

Ich oporou bol brankár Akira Schmid, ktorý zlikvidoval všetkých 31 striel súpera. Devils sa v semifinále Východnej konferencie stretnú s Carolinou.

Tatar strelil svoj prvý gól a dosiahol svoj prvý bod v tohtoročnej vyraďovačke, keď v 36. minúte zvýšil na 2:0 pre Devils.

Domáci obranca John Marino prenikol do útočného pásma, predral sa cez brániacich hráčov až k zakončeniu, jeho pokus síce minul bránku, no Marino okamžite vrátil puk bekhendom do bránkoviska, kde ho slovenský krídelník pohotovo upratal do siete.

Pozrite si Tatarov gól v zostrihu:

Tatar nastúpil v prvom útoku, počas 14:56 min. mal jednu strelu na bránku, pripísal si aj dva plusové body a dve zblokované strely.

Schmid dosiahol druhé čisté konto v sérii i celkovo v kariére v play off. „Spoluhráči boli skvelí, blokovali strely a nepúšťali ich do nášho pásma. Bol to skvelý tímový výkon, samozrejme, chceli sme to ukončiť o zápas skôr, no niekedy si nevyberiete,“ povedal švajčiarsky brankár pre oficiálnu webstránku NHL.

Dva shutouty v sérii vychytal iba ako desiaty nováčik ligovej histórie a prvý od výkonu Matta Murrayho v roku 2017.

Maple Leafs Lightning Hockey Čítajte aj Len žiadny Kanaďan! Florida nebude predávať lístky fanúšikom Toronta

„Mal veľmi vydarený zápas a podľa mňa aj sériu. Predstavujete si všeličo, ale toto som si predstaviť nedokázal, bola to náročná séria. Stáli proti sebe dva dobré tímy a brankári sa ukázali ako kľúčoví,“ povedal tréner domácich Lindy Ruff k výkonu svojho brankára.

Marino asistoval pri dvoch góloch domácich, bilanciu 0+2 mal aj český útočník Ondřej Palát. Devils vyhrali sériu play off prvýkrát od roku 2012.

Darryl Sutter Čítajte aj Zlepší sa Slovákovi Ružičkovi život v NHL? Calgary vyhodilo trénera Suttera

Slovák Jaroslav Halák sledoval duel zo striedačky, v bránke „jazdcov“ dostal opäť prednosť Šesťorkin, ktorý vykryl 20 striel. Jeho tím nevyužil ani jednu z presilových hier.

„Bolo by super skórovať v jednej z nich. Na presilovky však nemôžeme hodiť to, že sme nedali žiadny gól. Mali sme dobré momenty, mali sme šance, no keď nedáme gól, nemôžeme vyhrať,“ zhodnotil kouč hostí Gerard Gallant. V predchádzajúcich piatich stretnutiach nevyužili Rangers ani jednu z osemnástich presiloviek.

1. kolo play off NHL

štvrťfinále Východnej konferencie – 7. zápas:
New Jersey – New York Rangers 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Góly: 30. McLeod (Palát), 36. TATAR (Marino, Hischier), 55. Haula (Hughes, Palát), 57. Bratt (Marino). Brankári: Schmid – Šesťorkin, strely na bránku: 24:31.
konečný stav série: 4:3, New Jersey postúpilo do konferenčného semifinále

Účastníci MS 2023. Kto má najviac hokejových hál? Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
16. Slovinsko - 7 krytých zimných štadiónov,...
debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #New Jersey Devils