Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Madison Square Garden stíchla. New Jesrsey odmietlo mečbal súpera, Tatar má prvú výhru v play off

Hokejisti New Jersey so slovenským útočníkom Tomášom Tatarom zvíťazili v treťom zápase 1. kola play off NHL na ľade New Yorku Rangers 2:1 po predĺžení a znížili stav série na 1:2.

23.04.2023 06:47 , aktualizované: 08:46
Tomáš Tatar Dougie Hamilton Foto: ,
Tomáš Tatar sa teší s autorom víťazného gólu v predĺžení Dougie Hamiltonom z prvého víťazstva New Jersey v play off nad New Yorkom Rangers.
debata

Vypredaná Madison Square Garden stíchla v 12. minúte predĺženia, keď o triumfe hostí rozhodol obranca Dougie Hamilton. Tampa Bay bez zraneného Erika Černáka podľahla doma Torontu 3:4 po predĺžení a v sérii prehráva 1:2 na zápasy.

Oporou New Jersey bol brankár Akira Schmid, ktorý vo svojom prvom štarte v play off v profiligovej kariére predviedol 35 úspešných zákrokov. Prekonal ho iba Chris Kreider, ktorý v 24. minúte svojím piatym gólom v sérii otvoril skóre.

SNV  Reway  marketing  PR Čítajte viac Réway bol pre médiá terčom konšpirácií. Pomohol Spišiakom k najlepšiemu marketingu?

Za hostí vyrovnal v polovici stretnutia Jack Hughes. Hamilton si okrem víťazného gólu pripísal aj asistenciu, Jesper Bratt asistoval pri oboch góloch New Jersey. „Začalo to dobrou kontrou, snažil som sa udržať tempo a Bratt odviedol skvelú prácu, našiel ma. Myslel som si, že mi prihrá o niečo skôr, no on sa otočil, aby bol v lepšej pozícii,“ uviedol k víťaznej akcii Hamilton pre oficiálnu webstránku NHL.

Jeho tím ustál všetkých päť presiloviek súpera, pričom v predchádzajúcich dvoch stretnutiach inkasoval v oslabení štyrikrát. „Dlho sme riešili, ako ustáť presilovky, potrebovali sme lepšie komunikovať. Je bláznivé to povedať, ale inkasovali sme toľko gólov a videli sme toľko úspešných akcií, až nám to pomohlo,“ povedal obranca hostí John Marino.

Domáci mali pred duelom 40-percentnú úspešnosť presiloviek v sérii. Tatar nastúpil v treťom útoku Devils, odohral 16:12 min. s jednou strelou na bránku a dvomi bodyčekmi. Slovák Jaroslav Halák bol na striedačke „jazdcov“, v bránke dostal opäť prednosť Igor Šesťorkin, ktorý vykryl 26 striel.

Zostrih zo zápasu NY Rangers - New Jersey Devils.

Toronto uspelo na ľade Tampy Bay 4:3, keď víťazný gól strelil 45 sekúnd pred koncom prvého predĺženia obranca Morgan Rielly. Maple Leafs predtým udržal v hre Ryan O'Reilly, ktorý vyrovnal minútu pred koncom tretej tretiny na 3:3.

V zápase mal bilanciu 1+2. „Vyzerá to tak, že má rád takéto momenty a výzvy. Keď ho sledujete počas vývoja zápasu, oceníte ho. Dal vyrovnávajúci gól, zablokoval strelu v poslednej sekunde a v predĺžení vyhral vhadzovanie. Bol všade,“ nešetril Rielly chválou na adresu O'Reillyho, ktorý vyhral vhadzovanie pred víťazným gólom hostí.

Patrik Koch Čítajte viac Skvelá správa pre slovenského reprezentanta. Hral za Vítkovice, zaujíma sa o neho tím NHL Arizona Coyotes

Dvoma bodmi sa v tíme hostí blysol Mitchell Marner (0+2), v drese Tampy zaznamenal Brandon Hagel gól a asistenciu. Napriek prehre sú hráči Lighting so svojím výkonom spokojní. "Bol to pravdepodobne náš najlepší zápas v sérii.

Ak budeme takto pokračovať, máme šancu," zhodnotil kapitán domácich Steven Stamkos, ktorý zaznamenal asistenciu. V zostave vlaňajšieho finalistu opäť absentoval Černák, slovenský obranca sa stále zotavuje zo zranenia, ktoré mu spôsobil v prvom zápase Michael Bunting, keď ho zasiahol lakťom do hlavy.

Zostrih zo zápasu Tampa Bay - Toronto.

Vo štvrťfinálovej sérii Západnej konferencie sa ujali vedenia hráči Vegas, ktorí vyhrali na ľade Winnipegu 5:4 po druhom predĺžení a vedú 2:1 na zápasy. Autorom víťazného gólu Golden Knights bol Michael Amadio, ktorý rozhodol v 84. minúte.

Jeho tím viedol ešte na začiatku tretej tretiny 4:1, no napokon triumf vydrel až v predĺžení. „Myslím si, že každé dieťa sníva o strelení víťazného gólu v predĺžení play off. Určite si to budem navždy pamätať. Vlastne som ani nevidel, ako to padlo, len som vystrelil a počul som chalanov kričať. Až vtedy som vedel, že som dal gól,“ opísal rozhodujúci moment Amadio.

Jaromír Jágr Čítajte viac Kladno sa udržalo. Bude 51-ročná legenda pokračovať v kariére? Jágr sa vyjadril

Jack Eichel sa na triumfe hostí podieľal dvomi gólmi a asistenciou, dva kanadské body nazbierali Chandler Stephenson (1+1) a Alex Pietrangelo (0+2).

„Zápas sme chceli rozhodnúť čo najskôr. Pred treťou tretinou to bolo 4:1, chceli sme rozhodnúť, ale súper celý večer bránil s piatimi hráčmi. Točili sme všetky štyri útoky a tri obrany a nakoniec sme našli cestu k víťazstvu,“ povedal kapitán hostí Mark Stone, ktorý mal na konte asistenciu.

Zostrih zo zápasu Winnipeg - Vegas.

Dva góly a asistenciu zaznamenal v drese úradujúcich majstrov z Colorada pri víťazstve v Seattli 6:4 Mikko Rantanen, dva presné zásahy si pripísal Nathan MacKinnon. Ten bol aj autorom víťazného gólu v 45. minúte. Dva kanadské body nazbierali taktiež kapitán Cale Makar (1+1) a Devon Toews s Artturim Lehkonenom, ktorí mali po dve asistencie. Dva góly domácich vsietil Jaden Schwartz.

Zostrih zo zápasu Seattle - Colorado.

1. kolo play off NHL
štvrťfinále Východnej konferencie – 3. zápasy:
Tampa Bay Lightning – Toronto Maple Leafs 3:4 pp (2:2, 1:0, 0:1 – 0:1)
Góly: 5. Cirelli (Killorn, Hagel), 20. Hagel (Perry, Colton), 34. Raddysh (Kučerov, Stamkos) – 4. Acciari (Knies, O'Reilly), 12. Matthews (Marner, Järnkrok), 59. O'Reilly (Nylander, Marner), 80. Rielly (O'Reilly). Brankári: Vasilevskij – Samsonov, strely na bránku: 39:28.
/stav série: 1:2/

New York Rangers – New Jersey Devils 1:2 pp (0:0, 1:1, 0:0 – 0:1)
Góly: 24. Kreider (Zibanejad, Kane) – 31. Hughes (Hamilton, Bratt), 72. Hamilton (Bratt, Hischier). Brankári: Šesťorkin – Schmid, strely na bránku: 36:28.
/stav série: 2:1/

štvrťfinále Západnej konferencie – 3. zápasy:
Winnipeg Jets – Vegas Golden Knights 4:5 pp (1:2, 0:2, 3:0 – 0:1)
Góly: 10. Connor (DeMelo, Dillon), 43. Niederreiter (Dubois, Pionk), 55. Scheifele (Pionk, Connor), 60. Lowry (Namestnikov, Pionk) – 3. Stephenson (Stone, Theodore), 7. Eichel (Stephenson, Pietrangelo), 31. Eichel (Pietrangelo, Smith), 38. Kolesar (Eichel, Amadio), 84. Amadio (Barbašov). Brankári: Hellebuyck – Brossoit, strely na bránku: 34:48.
/stav série: 1:2/

Seattle Kraken – Colorado Avalanche 4:6 (1:2, 2:1, 1:3)
Góly: 7. Schwartz (Schultz, Wennberg), 33. Oleksiak (Gourde, Bjorkstrand), 34. Beniers (McCann, Eberle), 60. Schwartz (Schultz) – 17. Compher (Makar, Lehkonen), 20. MacKinnon (Rantanen, Toews), 25. Makar (Newhook), 44. Rantanen (Toews), 45. MacKinnon (Byram, Rodrigues), 58. Rantanen (Lehkonen). Brankári: Grubauer – Georgiev, strely na bránku: 29:34.
/stav série: 1:2/

Slovák v akcii:
Tomáš Tatar (New Jersey) 16:12 0 0 0 0 1 0

Aj so 4 Slovákmi! Najlepší hráči NHL od roku 1967 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Aj so štvoricou Slovákov! Toto sú najlepší...
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #New York Rangers #Tampa Bay Lightning #New Jersey Devils