Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štyri góly za 138 sekúnd. Nekompromisní ostrovania vytvorili rekord v play off

Hokejisti New Yorku Islanders vyhrali v noci na sobotu nad Carolinou 5:1 a svoju stratu v 1. kole play off NHL znížili na 1:2.

22.04.2023 06:49 , aktualizované: 10:47
Hurricanes Islanders Hockey Foto: ,
Radosť hokejistov New Yorku Islanders po gólovej kanonáde do bránky Caroliny.
debata

Domáci stanovili nový rekord vyraďovacej časti, keď vsietili štyri góly v priebehu 138 sekúnd. V ďalšom dueli vyhralo Los Angeles nad Edmontonom 3:2 pp a opäť tak vedie nad favoritom konferenčného štvrťfinále (2:1).

„Ostrovania“ prekonali kanonádou rekord Montrealu Canadiens (155 sekúnd) z roku 1944. Podarilo sa im to v závere zápasu – ešte v 57. minúte bol stav 1:1. Brankára Anttiho Raantu postupne prekonali Kyle Palmieri, Matt Martin, Scott Mayfield a kapitán Anders Lee.

Zápas zlomil Palmieriho tečovaný zásah pár sekúnd pred vypršaním trestu Bradyho Skjeia, ktorý putoval na trestnú lavicu za nebezpečnú hru vysokou hokejkou. „Veľký gól. Bol to tesný zápas a veľmi sa tešíme, že sme to napokon zvládli,“ povedal pre nhl.com Palmieri, ktorý 44 sekúnd po svojom víťaznom zásahu asistoval pri góle Martina.

Richard Pánik Čítajte viac Českí komentátori stratili reč: Neuveriteľné... Žasli nad raritou z čepele Pánika

Po dva body za gól a asistenciu si pripísali Mayfield, Palmieri i Casey Cizikas, ktorý poslal domácich do vedenia 1:0. Víťazstvo vychytal Iľja Sorokin, kryl 30 striel. Jediný gól Hurricanes strelil v druhej tretine v oslabení Jesper Fast, keď vyrovnal na 1:1. Séria pokračuje v noci na nedeľu opäť v New Yorku.

„Mysleli ste si, že si len ľahnú a budú čakať kým zomrú? Vedeli sme, že po dvoch prehrách budú doma silní a čakali sme odpoveď. Sú tu z nejakého z dôvodu. Musíme sa dobre pripraviť na ďalší zápas,“ dodal útočník hostí Jordan Martinook. Do zostavy Caroliny sa dostal fínsky útočník Jesse Puljujärvi, nahradil krajana Teuva Teräväinena, ktorý si v druhom zápase série zlomil ruku.

Zostrih zo zápasu NY Islanders - Carolina Hurricanes.

Stretnutie medzi Kings a Oilers rozhodol v 4. minúte predĺženia v presilovke Trevor Moore. Jeho presný zásah skúmali rozhodcovia viac ako päť minút pre možnú vysokú hokejku Gabriela Vilardiho, no napokon platil. Vilardi sa síce dotkol puku vysokou hokejkou, ale medzitým ako sa ho znovu zhostil, padol na chrbát obrancu „olejárov“ Mattiasa Ekholma a Vilardi tak mohol znovu hrať.

Hosťom nepomohli ani dva góly v podaní kapitána Connora McDavida pri ktorých mu asistoval Evan Bouchard. Najproduktívnejší hráč základnej časti strelil svoje prvé dva góly v sérii, oba dal v presilovke v priebehu necelých dvoch minút v druhej tretine.

Maroš Jedlička Čítajte viac Ako otočiť sériu z 0:3 na 4:3? Netuším, no Pardavému volať nebudem

Edmonton otočil z 0:1 na 2:1, ale po druhom zásahu McDavida putoval zbytočne na trestnú lavicu Leon Draisaitl a Adrian Kempe presilovku expresne využil a vyrovnal na 2:2.

Draisaitl dostal dve minúty za nešportové správanie, keď pri oslavách gólu McDavida sekol obrancu Drewa Doughtyho, ktorý predtým tvrdo atakoval kapitána Edmontonu. Víťazstvo Kings vychytal Joonas Korpisalo, ktorý zlikvidoval 38 striel.

Zostrih zo zápas LA Kings - Edmonton Oilers.

V pozícii favorita si naopak napravil chuť Boston, ktorý vyhral na ľade Floridy 4:2. Gól i asistenciu zaznamenal Jake DeBrusk a jeho tím vedie v sérii 2:1 po prehre 3:6 v predchádzajúcom stretnutí. Domáci prišli o obrancu Aarona Ekblada, ktorý sa v 32. minúte zrazil s Charliem McAvoyom a do záverečného dejstva už nenastúpil.

Taylor Hall prispel k víťazstvu Bruins gólom a asistenciou, skóroval aj David Pastrňák, Dmitrij Orlov a Jake DeBrusk zaznamenali po dve asistencie. Bruins sa vyrovnali aj s absenciami kapitána Patricea Bergerona, ktorý nenastúpil ani na tretí zápas série a na poslednú chvíľu vypadol pre zranenie hornej časti tela aj David Krejčí.

„Dnes sme videli hokej v podaní Bostonu Bruins. Chýbali nám "Bergy“ aj „Krech“, ale nahradili sme ich a bojovali sme aj za nich. V druhom zápase sme mali niekoľko čiernych pasažierov, dnes nie," povedal tréner hostí Jim Montgomery.

Zostrih zo zápasu Florida - Boston.

Jasný triumf 5:1 si pripísali aj hráči Minnesoty, ktorí zdolali Dallas. Troma bodmi k tomu prispel Ryan Hartman, ktorý vsietil dva góly a pridal aj asistenciu. Ďalšie dva presné zásahy zaznamenal Mats Zuccarello a zvyšný pridal Marcus Johansson.

Wild vedú v sérii 2:1. „Najdôležitejšie je, že sme vyhrali. Hráme proti výbornému súperovi a musíme ísť na dno síl, aby sme uspeli. V obrane aj v útoku sme dnes hrali to, čo sme chceli,“ povedal nórsky útočník Zuccarello, ktorý skóroval prvýkrát od 12. marca. „Je jedno či prehráte 0:1, alebo 1:5. Je to jeden zápas. Sme dole 1:2, do ďalšieho duelu musíme dať všetko,“ uviedol tréner domácich Peter DeBoer.

Do zostavy Minnesoty sa vrátil Joel Eriksson Ek, ktorý pre zranenie dolnej časti tela vynechal záverečné štyri zápasy základnej časti aj dva v play off, ale nastúpil len na jedno striedanie, ktoré malo 19 sekúnd a zamieril do šatne.

Zostrih zo zápasu Minnesota - Dallas.

NHL – play off, 1. kolo
štvrťfinále Východnej konferencie – 3. zápasy:
New York Islanders – Carolina Hurricanes 5:1 (0:0, 1:1, 4:0)
Góly: 33. Cizikas (Pulock), 57. Palmieri (Aho, Pageau), 57. Martin (Palmieri, Mayfield), 59. Mayfield, 59. Lee (Cizikas, Pulock) – 37. Fast (Staal). Brankári: Sorokin – Raanta, strely na bránku: 37:31.
/stav série: 1:2/

Florida Panthers – Boston Bruins 2:4 (0:1, 0:1, 2:2)
Góly: 55. Forsling (Luostarinen, Staal), 56. Reinhart (Bennett, Barkov) – 3. Hall (Orlov), 26. Coyle (Marchand, DeBrusk), 49. Pastrňák (Orlov, Bertuzzi), 52. Foligno (Hall, DeBrusk). Brankári: Lyon (49. Bobrovskij) – Ullmark, strely na bránku: 31:35.
/stav série: 1:2/

štvrťfinále Západnej konferencie – 3. zápasy:
Los Angeles Kings – Edmonton Oilers 3:2 pp (1:0, 1:2, 0:0 – 1:0)
Góly: 20. Iafallo (Roy, Kopitar), 30. Kempe (Arvidsson, Doughty), 64. Moore (Vilardi, Byfield) – 28. McDavid (Bouchard, Nugent-Hopkins), 30. McDavid (Bouchard, Draisaitl). Brankári: Korpisalo – Skinner, strely na bránku: 31:40.
/stav série: 2:1/

Minnesota Wild – Dallas Stars 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)
Góly: 17. Zuccarello (Hartman, Klingberg), 23. Johansson (Boldy), 32. Foligno (Nyquist, Spurgeon), 55. Zuccarello (Hartman, Klingberg), 59. Hartman (Middleton) – 23. Glendening (Kiviranta, Faksa). Brankári: Gustavsson – Oettinger, strely na bránku: 25:24.
/stav série: 2:1/

Najbohatšie kluby NHL v bojoch o Stanleyho pohár Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Majú ekonomická sila, hodnota klubov či platy...
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #New York Islanders