Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvý v 21. storočí: Kanaďan McDavid dokázal v NHL to, čo naposledy Jágr

Výnimočný večer zažil v NHL najproduktívnejší hokejista súťaže a líder Edmontonu Oilers Connor McDavid. Pri víťazstve na ľade Arizony Coyotes 5:4 zaznamenal už svoj 140. bod v prebiehajúcom ročníku.

28.03.2023 08:41
Connor McDavid Foto: ,
Connor McDavid.
debata

McDavid sa tak stal len desiatym hokejistom v histórii, ktorému sa podarilo pokoriť 140-bodovú hranicu v základnej časti NHL. Zároveň je prvým, ktorý to dokázal v 21. storočí.

Naposledy sa túto métu podarilo prekonať pred takmer troma desaťročiami dvojici z Pittsburghu Penguins v sezóne 1995/96. Jaromír Jágr vtedy zaznamenal 149 bodov a Mario Lemieux dokonca 161 bodov.

Tomáš Tatar. Čítajte viac Tatarovi neuznali vyrovnávajúci gól. Halák s istotou play off

McDavid odohral v aktuálnej sezóne NHL 74 stretnutí a má bilanciu 60 gólov a 80 asistencii. Práve bod za asistenciu proti Arizone znamenal pre 26-ročného rodáka z Richmondu historický zápis.

Pripojil sa tak k veľmi exkluzívnej skupine hokejových legiend, ktoré sa k tejto méte dostali. Okrem Jágra s Lemieuxom ju dosiahli Wayne Gretzky, Steve Yzerman, Phil Esposito, Adam Oates, Bernie Nicholls, Pat LaFontaine a Mike Bossy.

David Pastrňák Čítajte viac Pastrňák ako Jágr a Hejduk. Český supertrelec pokoril magickú hranicu

McDavid sa zároveň stal iba druhým hokejistom z Edmontonu Oilers s takýmto bodovým ziskom. Doteraz jediným bol Gretzky, ktorému sa 140 bodov podarilo pokoriť v drese Edmontonu osemkrát a dvakrát to dokázal v tíme Los Angeles Kings.

Najhoršie účesy v NHL. So slovenskou pečaťou Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Účesy, účesy ach tie účesy Účesy, účesy ach tie...
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Edmonton Oilers #Connor McDavid