Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Devils s Tatarom nevyužili šancu zaistiť si play off, obhajca spečatil triumf pri Kelemenovom vylúčení

Hokejisti Buffala Sabres zvíťazili v nočnom zápase zámorskej NHL nad New Jersey 5:4 a svojmu súperovi tak oddialili postup do play off.

25.03.2023 07:34
Miloš Kelemen Foto: ,
Miloš Kelemen (vľavo) z Arizony a krídelník Colorada Valerij Ničuškin.
debata

Slovenský útočník Tomáš Tatar v drese Devils nebodoval. Bez bodov a výhry bol aj jeho krajan Miloš Kelemen, jeho Arizona prehrala v Colorade 1:3.

New Jersey, ktoré prehralo piaty z posledných šiestich duelov, by si v prípade víťazstva definitívne zaistilo účasť vo vyraďovacej fáze.

Juraj Slafkovský Čítajte aj Slafkovský doplatil na dôležitú vec, znie zo zámoria. A Mešár? Niekedy vraj privádza koučov do šialenstva

V Metropolitnej divízii mu patrí druhá priečka dva body za vedúcou Carolinou. Buffalo ukončilo štvorzápasovú sériu prehier a na postupové priečky vo Východnej konferencii stráca šesť bodov.

K víťazstvu ho potiahli Jack Hughes a Alex Tuch, ktorí mali zhodne bilanciu 2+1. Tatar strávil na ľade 12:17 minút a do štatistík si pripísal jednu strelu na bránku a jeden hit.

Dvadsaťtriročný Kelemen nebodoval ani vo svojom piatom zápase v profilige, proti Coloradu odohral 7:56 minút a ku dvom bodyčekom pridal aj dve trestné minúty. Pri jeho vylúčení dali Avalanche tretí gól.

Coyotes prehrali tretíkrát po sebe a definitívne prišli o šancu na play off, Colorado vyhralo štyri z uplynulých piatich duelov a patrí mu piata priečka v Západnej konferencii. Avalanche potiahli trojbodoví Nathan MacKinnon a Cale Makar (obaja 1+2).

New York Islanders prehrali s Columbusom Blue Jackets 4:5 po predĺžení. V 61. minúte rozhodol Boone Jenner. „Ostrovania“ figurujú na siedmej priečke na východe o tri body pred Pittsburghom, ktorý odohral o zápas menej.

Výsledky:

Buffalo Sabres – New Jersey Devils 5:4, Columbus Blue Jackets – New York Islanders 5:4 pp, Colorado Avalanche – Arizona Coyotes 3:1

Najviac plusiek Slovákov v jednej sezóne NHL Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Anton Šťastný (vpravo; 1982/83, Quebec...
debata chyba