Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dúhový dres si neobliekol, oháňal sa vierou. Člen prestížneho klubu potom klamal novinárom

Už štyria hráči NHL sa rozhodli nepodporiť gesto na podporu komunity LGBTI+.

24.03.2023 13:03
Stuart Milk Foto: ,
Aktivista za práva LGBT komunity Stuart Milk pri čestnom vhadzovaní pred zápasom Florida - Toronto s kapitánmi Aleksandrom Barkovom a Johnom Tavaresom.
debata (2)

Po ruskom obrancovi Philadelphie Ivanovi Provorovi, kanadskom brankárovi San Jose Jeremym Reimerovi si odmietli na rozkorčuľovaní obliecť (tzv. pride) dres s dúhovými prvkami bratia Eric a Marc Staalovci z Floridy.

Ako sme informovali, skúsení niekdajší reprezentanti javorového listu tento krok pred zápasom s Torontom odôvodnili v spoločnom stanovisku. Nosiť takýto dres by vraj bolo v rozpore s ich kresťanským presvedčením. To však zrejme išlo do úzadia v pozápasovom rozhovore…

Florida, pride Čítajte aj Dres s dúhovými motívmi si odmietli obliecť aj známi bratia. Kanonáda Washingtonu s Fehervárym

„Nikdy predtým. Nikdy… Ešte som na sebe nemal pride dres,“ zdôraznil 38-ročný center Eric Staal pred novinármi. Na sociálnych sieťach sa však objavili zábery, že nehovorí pravdu.

Počas sezóny 2020/21 si obliekol dúhové motívy na drese svojho vtedajšieho zamestnávateľa Montrealu.

„Nevedel som, že klamstvo nie je v rozpore s kresťanskou vierou,“ reagoval jeden z fanúšikov na twitteri.

„Máme šťastie, že žijeme v krajine, ktorá nám dáva slobodu rozhodovať sa na základe vlastného presvedčenia. Ale Eric Staal je klaunom, keďže popieral, že by si predtým obliekol pride dres,“ pridal sa ďalší priaznivec.

Blackhawks Coyotes Hockey Čítajte viac Hokejisti Chicaga si neoblečú v NHL dúhové dresy. Môžu za to Rusi

Eric Staal sa preslávil najmä v drese Caroliny, ktorej pomohol v roku 2007 získať Stanleyho pohár. Má aj zlato z olympiády 2010 a majstrovstiev sveta 2007, čím sa zaradil medzi držiteľov prestížneho Triple Gold Clubu, čiže tzv. Zlatej trojkoruny.

O dva roky mladší Marc hrával 15 rokov v New Yorku Rangers, odkiaľ sa presunul do Detroitu. Po dvoch sezónach si obliekol dres Floridy. V rovnakom tíme sa stretol s bratom aj v sezóne 2015/16 v Rangers.

Najhoršie účesy v NHL. So slovenskou pečaťou Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Účesy, účesy ach tie účesy Účesy, účesy ach tie...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Eric Staal #Marc Staal